Неделя: Времето днес

  • 18 август 2024 06:39

  • 1025
  • 0
Неделя: Времето днес
© Novini.bg/Canva

Горещини у в неделния ден.

Националният институт по метеорология и хидрология обяви жълт код за опасно време в 14 области - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Ловеч, Русе, Кюстендил, Благоевград, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Пазарджик и Кърджали.  

След обяд над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и в планинските райони там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, в София - около 33°.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде малко по-ниско от средното за месеца

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат 28°-30°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Над масивите в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места в следобедните часове ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра - около 19°. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1025 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини