Министър Милошев: Българите пътуват все повече в страната

  • 18 август 2024 10:44

  • 361
  • 4
Министър Милошев: Българите пътуват все повече в страната
©

Туристическият сезон върви с резултати, които ще го направят най-добрия въобще. Туристите са два вида – организирани и самоорганизиращи се. Нашите традиционни пазари са Европа и съседните страни. Имаме екзотични пазари като Узебкистан, Мексико и др. Възможностите ни по отношение на видовете туризъм са огромни. Това каза служебният министър на туризма Евтим Милошев Евтим Милошев Евтим Милошев е назначен за министър на туризма в служебния кабинет с премиер Димитър в „Събуди се”.

Той отчете, че българите пътуват все по-често в страната, особено след кризата от COVID-19. И допълни, че в България има много интересни места за посещение по отношение на природа, история, култура, храна, вино и др. Милошев посочи, че обект на внимание са и термалните извори.

Евтим Милошев: 216 милиона зрители от цял свят са гледали “Съкровищата на България” по BBC

Служебният министър каза още, че тази година най-много туристи имаме от Румъния. И посочи, че интересът към Дуракнулак също е голям. Той допълни, че има идея за разширяване на ГКП „Дуранкулак”.

Милошев коментира и темата с туристическия гаранционен фонд. По негови думи е важно такъв фонд да бъде въведен, тъй като е необходим и за потребителите, и за туроператорите.

Служебният министър каза, че е имал среща с Горица Грънчарова-Кожарева, но не уточни дали ще остане в следващия кабинет.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
361 4

Коментари 4

Добави коментар
ЙОВО ЧЕРВЕЯ ОТ КАПИТАЛ

2024.08.18 | 11:23

3
ХРИСТО СТОИЧКОВ КАЗА ,ЧЕ ТРЯБВА ДА ИМА СТАБИЛНО ПРАВИТЕЛСТВО ... ТОГАВА НАРОДА ЩЕ СЕ УСПОКОИ И ЩЕ ВЛЕЗЕМ В РЕЛСИ ПО ВСИЧКИ СЕКТОРИ В ЖИВОТА ......... ТОЧНО СТОИЧКОВ ИМА ДАРБАТА НА ЛИДЕР ....,,БОЙКО БОРИСОВ НАПРАВИ МНОГО ЗА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ ..., ТОВА ИМАШЕ ПРЕДВИД СТОИЧКОВ
ГЕРБ

2024.08.18 | 11:24

4
САМО ГЕРБ БРАТЕ БЪЛГАРЕ
ЙОВО ЧЕРВЕЯ ОТ КАПИТАЛ

2024.08.18 | 11:22

2
ХРИСТО СТОИЧКОВ КАЗА ,ЧЕ ТРЯБВА ДА ИМА СТАБИЛНО ПРАВИТЕЛСТВО ... ТОГАВА НАРОДА ЩЕ СЕ УСПОКОИ И ЩЕ ВЛЕЗЕМ В РЕЛСИ ПО ВСИЧКИ СЕКТОРИ В ЖИВОТА ....,АААРРРЕ ..... ТОЧНО СТОИЧКОВ ИМА ДАРБАТА НА ЛИДЕР ..

2024.08.18 | 11:02

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини