Пълен хаос с движението на влаковете, има големи закъснения

Bulphoto (архив)
share

Поредна бъркотия с движението на влаковете се получа тази вечер, този път заради проблем със захранването на контактната мрежа между София и Подуяне, който е бил в продължение на 2:40 часа. 

За ситуацията е сигнализирала потърпевша пътничка.

"Тежък проблем по жп линията между гара Искър и Централна гара. Контактната мрежа е срината. Температурите са ужасяващи. Пътниците бяха пренасочени от влака Пловдив-София в друг влак на гара Искър и чакат неопределено време. Има малки деца, бременни жени и бедстващи хора. Позвънихме на телефон 211, които казаха, че това не ги интересува. Няма никакви ясни послания от началник влака и служителите на БДЖ. Хората са в потрес. Имаше млади хора, които изпуснаха полетите си, както и връзките с други градове", пише жената, цитирана от "24 часа". 

БДЖ въвежда електронни устройства за продажба на билети във влаковете от София до Бургас и Варна

От БДЖ отговориха, че е имало  проблем със захранването в контактната мрежа между София и Подуяне пътническа от 17:20 до 20:02 часа. Това е объркало движението на много влакове. За някои от тях бил осигурен превоз с автобуси между гара София и гара Искър. Стигнало се и до големи закъснения. 

Водещи новини

Още новини