Спряно е движението на влаковете през Елин Пелин

  • 25 юли 2024 22:48

  • 1594
  • 2
Спряно е движението на влаковете през Елин Пелин
© Bulphoto (архив)

„Затворена е жп линията, която минава в близост. Евакуирани са всички, които работят на гара Елин Пелин по нареждане на пожарната“. Това заяви пред БТВ служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков във връзка с взрива в склад за фойерверки в Елин Пелин.

По-късно стана ясно, че движението на влаковете в района на горящите складове е спряно.

По искане на МВР малко след 20:30 ч. е изключено напрежението в контактната мрежа.

В единия от складовете край Елин Пелин е имало пиротехника с 2 тона тротилов еквивалент

Влаковете по направление Бургас-София и София-Пловдив-Варна се пренасочват през Карлово. Пътниците от Пловдив и Вакарел до Искър и от Искър до Септември, ще бъдат превозени с автобуси

Няма промени в движението на самолети, подходът за кацане е изместен само от запад на излитащите самолети, каза още министърът.

Гвоздейков е категоричен, че няма опасност за кацащите и излитащите самолети, както и за трафика над Летище София.

„Няма проблеми с видимостта на летището, то е по-отдалечено от взривовете. Така или иначе то е оборудвано със система за кацане в мъгла и няма проблем“, допълни министърът на транспорта.

Пожарът в склада избухна към 18:30 ч. тази вечер и предизвика огромен облак дим в района. Пренесе се и върху складова база на голяма верига супермаркети.

Военните подготвят модул от химическото поделение в Мусачево, което е съвсем близо до пожара. То е специализирано в гасенето на пожари. Поискана е помощ от военните, изпратени са и десетки водоноски. Три джипа на Военна полиция тип „пустинна котка“ ще влязат на мястото на взривовете. 

Пожарникарите ще могат да влязат в складовете един час, след като приключи и последния взрив, обясни експертът криминалист Иван Савов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1594 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.07.26 | 00:00

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

2024.07.25 | 22:56

1
То па все едно се движат влакове

Добави коментар

Водещи новини