Ето кога министър Глушков ще се срещне с Горица Грънчарова

БНТ
share

Винаги има очаквания към нашите спортисти. Повечето от тях са основателни. Искам да благодаря на всички спортисти, треньори и техните екипи. Искам да напомня колко е труден пътят към Олимпиадата. Усилията, които полагат са изключително големи. Като прибавим конкуренцията - можем да бъдем много доволни. 

Това коментира служебния министър на спорта Георги Глушков в предаването "Денят започва" по БНТ. 

Той коментира и проблемите във федерацията по вдигане на тежести месеци преди Олимпиадата. "Искам да благодаря на Карлос Насар и Божидар Андреев. Имаше проблеми, тяхното участие беше под въпрос. Те не спряха да вярват, не спряха да работят. Много сме благодарни на Асен Христов, който плати задълженията на федерацията. Карлос показа такива качества, такава класа", добави още Глушков. 

Равносметката: 3 златни, 3 бронзови и 1 сребърен медала за България в Париж

Всички млади хора имат мечти. Когато успеят да намерят треньор, който бащински да ги насочи, тези мечти дават резултати. Това е и случаят на Божидар Андреев, смята служебният министър. 

През последните 20 години има сериозна миграция, както на специалисти, така и на спортисти. Тези спортисти избраха България доброволно. Успяхме да им предложим условия и те да сбъднат мечтите си, заяви Глушков относно натурализираните медалисти на
България. 

Важно е да подкрепим тези, които не са успели да вземат медали. Сигурен съм, че в следващите 30 дни ще сънуват грешките си и това ще ги направи по-силни, мъдри и устойчиви за следващи състезания. Трябва да подкрепим нашите спортисти, добави още министър Глушков. 

По отношение на скандалите по време на Олимпиадата в женския бокс, Глушков коментира: "Скандалите в бокса на Олимпиадата хвърлиха огромна сянка върху спорта. Аз смятам, че това е задача на МОК да бъде готов преди Олимпийските игри такива казуси да бъдат ясни с регламенти, които не дават място за съмнения за недобрата част на спорта, която показаха". 

Глушков уточни, че има програмирана среща с новия служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева по-късно следващата седмица. Той отказа да коментира дали би останал на поста министър на спорта. 

Водещи новини

Още новини