Водещите новини! НС прие забрана на „нетрадиционна сексуална ориентация“ в училищата. Путин се възмути от „бомбардиране на жилищни сгради“ (и още…)

Getty Images/Булфото/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 7 август   

 

„Нетрадиционна сексуална ориентация" са различни от общоприетите и заложените в българската правна традиция схващания за емоционално, романтично, сексуално, чувствено привличане на лица от противоположни полове", записа Народното събрание. Текстът подкрепиха 135 депутати, "против" бяха 57, а осем се въздържаха.

Според депутата от ГЕРБ – СДС Тервел Георгиев законопроектът не трябва да бъде подкрепян.

На първо място следва да се изясни значението на понятието пропаганда в тълкования речника, а то е - разпространяване на идеи и знания с цел да се привлекат симпатизанти към тези идеи и знания. Т.е. на първо място трябва да имаме идеи. Не може да бъде пропагандирана сексуална ориентация, това е все едно да бъде пропагандирана расова или народностна принадлежност. Може обаче да се популяризира идеята за толерантност или нетолерантност към сексуалната ориентация.

След четири часа дебати: Парламентът прие забрана на "нетрадиционна сексуална ориентация" в училищата

***


Държавата се тресе от истински проблеми, нашите парламентарни шоумени – на гребена на популистката вълна – пак се занимават с борба с джендъра. Защото са от по-умните – дето си мислят, че гей или транс се става с гледане. Умни са, спор няма. 

Аз съм от поколение, което си спомня, че мъже облечени в рокли е нещо от комедията, нещо смешно. Със сигурност не сме гледали на това като на заплаха. Сигурно не съм прав, като го определям да принадлежи към комедията, но мисълта ми е, че ЗАПЛАХА със сигурност не сме виждали. Но за две десетилетия путинска пропаганда стигнахме дотам, че пожарите да ги загърбваме; и пребитите и убити жени да ги загърбваме, за да се взираме строго в на хората гащите.

Циркът, след като си тръгна, клоуните защо ги сложихте да управляват?

***


Командоси щурмуваха централния плаж във Варна

***


Полицаите са били цивилни.

Мъжът е задържан в ареста за закана на длъжностни лица. Разследването по случая продължава.

Мъж заплаши с пистолет полицаи в София, задържаха го за 24 часа

***


Обяснението на мотивите е повечо от странно…

ВКС оправда Венци Чикагото по делото за хулиганство и закана с убийство на лекар

***


Преговорите за продажба на оборудването за АЕЦ "Белене" продължават, решиха депутатите

***


Въоръжените сили на Украйна вече контролират най-малко 4 населени пункта на руска територия и се придвижват към град Суджа, съобщиха Z-Телеграм каналите. В още 7 населени пункта се водят боеве. 

Според руските военни кореспонденти дълбочината на фронта в Курска област достига до 15 км, а ширината е 10-11 км.

Украинската армия е превзела поне 4 руски села по границата

***


На днешното редовно заседание на правителството в Москва държавният глава обяви, че въоръжените сили на Киев са извършили провокация.

„В Курска област в момента се води безразборна стрелба и се бомбардират жилищни сгради", каза той.

Владимир Путин за ситуацията в Курска област: Провокация

***


„Украинска поща" ще открие клон в руския град Суджа, в пограничната с Украйна Курска област", написа киевската медия УНИАН.

„С цел създаване на качествено доставяне на писма и други пратки за войниците и офицерите от състава на Въоръжените сили на Украйна и на гражданите на Руската федерация, освободени от окупационния режим, „Украинска поща" АД планира да открие свой клон на следния адрес: Улица „Съветска", №12, град Суджа. Той ще се намира на мястото на бившия клон на пощенската служба на Руската федерация", заяви директорът на „Украинска поща" Игор Смелянски във Фейсбук.

"Украинска поща": Ще открием клон в Курска област

***


"Бойци от наши подразделения проведоха специална операция срещу руските въоръжени сили в Черно море", това заявиха от Главното управление на разузнаването (ГУР) към Министерството на отбраната на Украйна.

„Врагът понесе загуби в жива сила и техника. Разрушени са отбранителни съоръжения и друга военна инфраструктура на страната – агресор", добавиха от ГУР.

„Операцията се проведе на 6 август", написа вестник „Украинская правда".

Киев: Проведохме специална операция в Черно море

***


Алжирката е родена на 2 май 1999 г. Израства, играейки футбол в град Тиарет. Когато става посланик на УНИЦЕФ, споделя пред Агенцията на ООН за децата, че за да се научи да се пази от ударите на местните момчета, се налага да започне да се занимава с бокс на 16-годишна възраст.

Баща ѝ е против, но въпреки това тя решава да последва мечтата си. 

Детството ѝ не е лесно. Баща ѝ работи като заварчик, а малката Иман продава скрап, както и приготвен от майка ѝ кускус, за да събере пари за билет за автобуса, с който пътувала 10 км до най-близката фитнес зала. 

Халиф бързо привлича вниманието на Алжирската федерация по бокс. Професионалният ѝ път на ринга започва на Световното първенство за жени през 2018 г., където завършва 17-а, след като е елиминирана в първия кръг.

На 12 октомври 2018 г. тя се бие в балканския турнир за жени в зала „Георги Христов“ в Ботевград. Побеждава Анусара Дусантия от Тайланд, но на следващия ден среща българката Аслахан Мехмедова и губи.

Иман Халиф започва с бокса, за да се пази от ударите на местните момчета

***


В момента Индия генерира над 200 гигавата (гВт) електроенергия от възобновяеми източници, като в процес на подготовка се намират проекти, с които капацитетът ще достигне 430 гВт, заяви пред парламента министърът на новата и възобновяема енергия Пралхад Джоши, цитиран от индийската новинарска агенция ПТИ.

Индия планира до 2030 г. да произвежда 500 гигавата електроенергия от възобновяеми източници

***


 

Водещи новини

Още новини