Собственикът на крокодила в "Ботунец" бесен: Взеха ни животното с основанието, че нямаме документ, а ние имаме

Novini.bg
share

Почти 24 часа общински служители, еколози, ветеринари и съседи се занимаваха със съдбата на крокодила от столичния квартал "Ботунец" при съпротивата на неговите собственици. В крайна сметка Кроко бе отведен в Софийския зоопарк. 

Собственикът на влечугото - Виктор Михайлов, се възмути на твърдението на един от служителите на РИОСВ, която заяви, че не били предоставени документи за крокодила. 

“Моля? Не са предоставени документи? Вие защо лъжете”, в недоумение попита той. 

Собственикът на крокодила в "Ботунец": Децата си играят с него, опитомен е

Тя започна нервно да обикаля и не отговори на въпроса му. 

“Предоставихме документ! Даже е заснето! Взеха ни животното с основанието, че нямаме документ, а ние имаме и сме го предоставили!”, подчерта пред камерата на Novini.bg и обвини представителите на държавната администрация в корупция. 

“Крокодилът има регистрационен номер, с чип е”, добави той.

Малко по-късно се оказа, че все пак служителите на РИОСВ са получили регистрационната карта на животното, били я проверили, но чипът не отговарял.

“С този документ съм изкарвала крокодила в Турция”, обясниха собствениците на влечугото. 

“Тя има тежката дума. Всички ѝ козируват. За какво извикахте институциите?”, запита Михайлов районния кмет Лилия Донкова, която присъстваше по време на местенето на крокодила. 

Собственичката на крокодила отиде при нея и попита: “Г-жо кмет, защо полицаите не ме допуснаха до крокодила докато го сканират? Сега ми заявяват, че крокодилът ми не е със същия чип”.

На въпроса районния кмет вдигна рамене, каза: “Не знам”.

Водещи новини

Още новини