Стопанинът на Кроко му връзвал устата със свинска опашка

  • 16 август 2024 15:21

  • 1190
  • 2
Стопанинът на Кроко му връзвал устата със свинска опашка
© Pixabay

Щастлива развръзка за клокодила Кроко, който беше открит в дупка в столичния квартал „Ботунец“.

Седмица след като беше настанен в зоологическата градина, едва в сряда влечугото е поискало храна, съобщи пред  „Телеграф“ директорът на зоопарка Добромир Бориславов.

Той обясни, че животното е със слаба мускулатура и все още не може да бъде изследвано, тъй като е необходимо известно време да се храни, за да укрепне.

По думите на Бориславов през изминалите дни влечугото е стояло на дъното и не е помръдвало, тъй като е било в сериозен стрес и е чакало да преминат неблагоприятните условия. Според директора Кроко започва да се успокоява, което е добра новина.

Бориславов разказа, че преди 3 години е починал нилският им крокодил и заради необходимостта през зимата да отопляват решили да вземат мисисипски алигатор. С появата на Кроко липсата е преодоляна. 

От РИОСВ-София коментираха, че стопанинът, от който е иззет, му е връзвал устата със свинска опашка и в мрежата дори е имало такава снимка. Разбра се още, че влечугото е смятано за питомно и дори децата от квартала си играели с него. От инспекцията потвърдиха, че мъжът, представящ се за стопанин на влечугото, все още не е предоставил документи, с които да докаже, че той е законен собственик на крокодила.

Херпетологът Георги Кръстев за крокодила от "Ботунец": Стресиран е, много е заслабнал

Те поясниха, че предоставените данни по време на проверката не са били за този крокодил, а за друг и също така номерът от чипа не е съвпадал с посочения в регистрационната карта. От РИОСВ подчертаха, че в момента по случая работи прокуратурата.      

В столичния зоопарк има и още един нов обитател. Това е млад скален орел, който е веществено доказателство по разследване на убийството на стопанина му. Тъй като няма къде да бъде оставен, е даден на зоопарка, докато тече разследването.

Различното от случая на Кроко е, че орелът е регистриран, бил е законно отглеждан и има всички необходими документи. И ако е почти сигурно, че влечугото ще остане завинаги в зоологическата градина, то това не е сигурно за пернатото.    

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1190 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Този идиот дето е бил стопанин на кроко

2024.08.16 | 16:19

2
Трябва да бъде наказан никой няма право да застрашава живота на другите а и що го е връзвали нали е безопасен по негоеговите лъжи
4ista4i com

2024.08.16 | 15:27

1
Гласувайте на 4ista4i com и помогнете да изчистим боклука Вашият глас има значение! >>> 4ista4i com

Добави коментар

Водещи новини