Първи медал за България от Олимпиадата в Париж

Getty Images/Guliver
share

Боксьорът Хавиер Ибанес гарантира първи медал за България от настоящите Летни олимпийски игри.

Националът ни в категория до 57 килограма победи японеца Шудай Харада на ринга в Париж и така си спечели мястото в челната четворка на дивизията и минимум бронзово отличие.

Шесткратният европейски шампион за юноши надделя с единодушно съдийско решение.Това бе втори успех за него във френската столица. В първата си изява на ринга 28-годишният боксьор надделя над украинеца Айдер Абдурахимов.

С висок гард Ибанес пресираше съперника си с крачки напред. В типичен за него стил натурализираният кубинец разчиташе на овърхенд крошета в главата и ъперкъти в тялото, карайки съперника му да гадае къде ще атакува.

Двамата бойци скъсяваха дистанцията все по-често и се сблъскаха в клинч на няколко пъти през втората част. Японецът вече показваше признаци на умора и все по-рядко успяваше да спре връхлитащия го Ибанес. С повече чисти удари и неспиращи преса Ибанес си заслужи и този рунд в съдийските карти.

В третата част пресата на Ибанес не стихна и 28-годишният спортист си подпечата попедата с няколко мощни серии в главата на азиатеца. Следващ съперник за Ибанес ще бъде Монайрбек Сейтбек Улу (Киргизстан), пише sportal.bg.

Водещи новини

Още новини