Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново

  • 29 август 2024 14:53

  • 223
  • 0
Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново
© Getty Images

Великотърновският Общински съвет удостои олимпийския шампион по свободна борба Магомед Рамазанов със званието "Почетен гражданин на град Велико Търново".

Това стана ясно след тайно гласуване на заседание на местния парламент. Предложението беше прието с 28 гласа "За", 2 гласа "Не подкрепям никого" и 1 недействителна бюлетина.

Предложението за удостояването със звание на Рамазанов дойде след проведено заседание на свиканата комисия по чл. 29 от Наредба за символите и наградите на Община Велико Търново, която разгледа номинацията, дошла от страна на инициативен комитет.

Магомед Рамазанов е състезател на Спортен клуб по борба "Илия Павлов" - Велико Търново, с личен треньор Мирослав Колев, се посочва в номинацията. Рамазанов получава българско гражданство преди година и избира да се състезава за спортния престиж и авторитет на Велико Търново.

Трето злато за България! Олимпийска титла и за Магомед Рамазанов

В спортната си кариера има спечелени бронз и сребро от европейски първенства. Като състезател на великотърновския клуб и на българския национален отбор, Магомед Рамазанов се представя отлично на квалификациите за Олимпийските игри, провели се в Истанбул през пролетта на 2024 година, и печели директна квота за участие в най-големия световен спортен форум.

На Олимпиадата в Париж през август Магомед Рамазанов се състезава в категория до 86 килограма. Представянето му е отлично той стига до финала, в който печели категорично срещу фаворита Хасан Язданичарати (Иран). Успехът на Магомед Рамазанов е изключителен и за България, и за Велико Търново. Рамазанов става първият олимпийски златен медалист в спортната история на Велико Търново, подчертават от инициативния комитет.

 

Последвайте канала на

sportal.bg
223 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини