Новоназначени военнослужещи положиха военна клетва във военни формирования от състава на Сухопътните войски

Министерство на отбраната
share

Новоназначени военнослужещи положиха военна клетва във военни формирования от състава на Сухопътните войски. Днес, 1 август, новоназначени военнослужещи в 3-ти механизиран батальон - Благоевград и 10-ти механизиран батальон - Враца, от състава на 3-то бригадно командване, изрекоха сакралните слова „Заклех се!“. Ритуалите се проведоха на строевия плац на 3-то бригадно командване в Благоевград и на площад „Христо Ботев“ във Враца в присъствието на официални гости, близки и роднини. Приветствия отправиха началникът на щаба на 3-то бригадно командване полковник Николай Николов и командирът на 10-ти механизиран батальон – Враца подполковник Симеон Гаджев. Отслужени бяха водосвети за здраве и благоденствие на целия личен състав на бригадното командване, съобщават от пресцентъра на Министерство на отбраната.

В Смолян, в 101-ви алпийски полк, в присъствието на близки и роднини, новоназначени военнослужещи положиха военна клетва вчера, 31 юли. Командирът на полка полковник Стефан Димов прие строя и поздрави военнослужещите. В словото си той наблегна на отговорността и важността на службата във формированието и пожела здраве, щастие, увереност и успехи в службата.

Следвайте примера на военнослужещите от 101-ви алпийски полк и не забравяйте, че сте наследници на славния 21- ви Средногорски полк“, каза още командирът. Полковник Стефан Димов се срещна и с родителите и близките на новоназначените войници.

Новите попълнения към 61-ва Стрямска механизирана бригада положиха клетва

В Плевен, в района на 5-то бригадно командване новоназначени военнослужещи тържествено положиха военна клетва пред паметника на героя революционер Христо Ботев. Заместник-командирът на 5-то бригадно командване полковник Калоян Василев прие почетния строй и поздрави военнослужещите. Той им пожела да носят винаги клетвените слова в сърцата си и да помнят, че военната клетва е извор на мъжество, героизъм и национална гордост.

Новоназначените военнослужещи от 1-ви разузнавателен батальон – Свобода в тържествена обстановка в присъствието на роднини и близки, дадоха обещание за вярност към народ и Родина и целунаха националното знаме на тържествения ритуал. Заместник-командирът на батальона майор Васил Василев прие почетния строй и поздрави военнослужещите, като припомни, че полагането на военна клетва е свята воинска традиция, символизираща преданост и дълг към Родината.

Водещи новини

Още новини