Новите попълнения към 61-ва Стрямска механизирана бригада положиха клетва

  • 16 юли 2024 13:08

  • 1518
  • 2
Новите попълнения към 61-ва Стрямска механизирана бригада положиха клетва
© Булфото (архив)

Новопостъпили военнослужещи в 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово положиха военна клетва на площад „Васил Левски“ в подбалканския град. Общо 15 мъже и жени се заклеха храбро да защитават целостта и независимостта на Родината, и ако се наложи, да дадат живота си за нея. Те ще служат във войсковите райони в Карлово и Казанлък.

„От този момент вие ставате достойни членове и бойци на Българската армия. Бъдете неотстъпчиви и решителни, защитавайки името и честта на пагона“, каза в словото си командирът на бригадата бригаден генерал Маргарит Михайлов.

Той подчерта, че военната клетва е ритуал, въплъщаващ в себе си чувства на себеотдаденост и саможертва, които са усещали всички революционери, четници, съзаклятници, заставайки пред камата, револвера и светото евангелие.

Българската армия продължава да намалява. Търсят се военни

Както тогава думите свобода или смърт са отваряли цяла една вселена на патриотизъм и решителност, така и днес младите воини от нашето формирование се заклеват да бранят българския народ и да защитават границите на майка България, каза генералът. 

„Мястото, на което се намираме, пред погледа на Апостола на българската свобода Васил Левски, дава една още по-голяма отговорност на това, върху което сте се заклели“, каза в приветствието си зам.-кметът на Карлово Антон Минев.

Той се обърна към новопостъпилите военнослужещи с думите, че никога не трябва да забравят, че са наследници на онези славни полкове, които във войните за национално обединение показаха изключително мъжество и героизъм, предаде БТА.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1518 2

Коментари 2

Добави коментар

2024.07.16 | 14:24

2
МАЙКАТА ЩЕ ВИ ЕВА ГЯУ РИ !

2024.07.16 | 14:23

1
ГОЕНИ МРЪСНИ БЪЛГАРСКИ СВИ НИ !

Добави коментар

Водещи новини