Отворено занятие по алпийска подготовка в Смолян ще проведат военнослужещи от Сухопътните войски

  • 09 август 2024 13:35

  • 166
  • 1
Отворено занятие по алпийска подготовка в Смолян ще проведат военнослужещи от Сухопътните войски
© МО

101-ви алпийски полк от състава на Сухопътните войски ще проведе отворено занятие по алпийска подготовка на 12 август, понеделник, от 09.00 часа пред Родопския драматичен театър в Смолян. Събитието е по повод Международния ден на младежта и се провежда със съдействието на Областна администрация – Смолян, съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната.

По време на занятието ще бъдат демонстрирани на практика алпийски техники за спускане по алпийски „тролей”. Ще има и показ на алпийско оборудване и на въоръжение: АК, ПК, пистолет „SIG Sauer“ и снайперова пушка MSG, свързочна техника БТР 60ПБ ,,Чайка”, транспортна техника „Мерцедес-Зетрос“ и „Мерцедес-G“. 

Започна най-голямото тактическо учение на Сухопътните войски

В събитието ще участват и представители на Военно окръжие - Смолян с цел популяризиране на военната професия и предстоящия през октомври конкурс за нови военнослужещи във формированието. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
166 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.09 | 15:22

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини