Интензивен е трафикът по някои от граничните пунктове с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция

Bulfoto
share

Интензивен е трафикът по някои от граничните контролно-пропускателни пунктове с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на сайта си. Информацията е актуална към 6:00 часа.

На граничните пунктове „Кардам“ и „Оряхово“ по българо-румънската граница трафикът е натоварен на изход за товарни автомобили. От „Гранична полиция“ припомнят, че поради основен ремонт на българския участък на „Дунав мост“ при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба.

Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили, информират от „Гранична полиция“.

Всеки петък от 16:00 до 22:00 часа румънските власти не пропускат товарни автомобили през ГКПП „Дуранкулак“ в двете посоки; в събота, неделя, предпразничен и празничен ден ограничението е от 6:00 до 22:00 часа, посочват още от дирекцията.

На границата с Гърция трафикът е интензивен на вход и изход за леки автомобили на ГКПП „Кулата“. От „Гранична полиция“ информират, че във връзка със значително увеличените преминавания през „Кулата“ и „Маказа“ и големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, е препоръчително използването на други пунктове на българо-гръцката граница, пише БТА.

Интензивен трафик в района на "Дунав мост" при Русе

Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през ГКПП „Илинден“ като алтернатива на ГКПП „Кулата“. Туристи, пътуващи към курорти в района на Ксанти, Комотини и о. Тасос, могат да използват ГКПП „Златоград“ като алтернатива на ГКПП „Маказа“. За курорти в района на гр. Александруполис се препоръчва да се преминава през ГКПП „Капитан Петко войвода“, допълват от „Гранична полиция“.

През граничните пунктове  "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.
 
На българо-сръбската граница трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина“ на вход за леки автомобили.

Натоварено е движението на вход и изход за леки коли на ГКПП „Капитан Андреево“ по българо-турската граница.

На граничните пунктове с Република Северна Македония движението е нормално. 

Водещи новини

Още новини