В опожареното село Воден вече има покритие на мобилните оператори

Bulphoto (архив)
share

В района на село Воден, Ямболско вече има покритие на всички мобилни оператори, като качеството е различно. Това съобщи пред журналисти днес служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, цитиран от БТА.

Гвоздейков каза, че вчера е монтирана допълнителна инфраструктура на обект, собственост на "Гранична  полиция", до който не е имало достъп, защото е секретен. Инсталирана е била техниката и на трите оператора, а тестовете, които са правили, са показали, че честотата на покритието е четири пъти по-качествено отпреди, добави той. "Идеята е да бъде покрит целият терен, където в момента бушува пожар, защото трябва да има безкомпромисна комуникация с всички екипи", заяви Гвоздейков. 

"Тази клетка на мобилните оператори ще бъде оставена там за постоянно, те имат интерес оттук нататък да развият в този регион комуникации", коментира още министърът.

Калин Стоянов обобщи ситуацията с пожарите в страната и обяви: Има щети, но няма жертви и пострадали

По-рано днес във Воден бе служебният премиер Димитър Главчев, който награди турските екипи на пожарната, участвали в гасенето на пожарите. Той провери дали работи поставената вчера мобилна клетка и каза, че се извършва настройка на сигнала, който е бил усилен четири пъти. Премиерът допусна, че ако имаше покритие в района, събитията с овладяването на бедствието, са щели да се развият по различен начин.

Водещи новини

Още новини