Главчев: Първият контейнер вече е в село Воден

  • 21 юли 2024 12:49

  • 684
  • 7
Главчев:  Първият контейнер вече е в село Воден
© Булфото (архив)

До края на деня в пострадалите от пожарите села Воден и Крайново ще пристигнат част от контейнерите за временно настаняване. Това съобщи днес в с. Воден служебният премиер Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в. Първият контейнер вече е в селото.

Те са общо 15 и са абсолютно пригодни за живеене – с две стаи, санитарни възли, каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Контейнерите са на Главна дирекция „Пожарна безопасност“ и пристигат от различни краища на страната. „Уверявам, че до края на днешния ден на територията на село Воден ще бъдат поставени първите контейнери и се надявам, че ще имат ток и комуникация“, каза Стоянов и добави, че се работи по изравняването на терените, където ще бъдат поставени.

Гл. ком. Джартов: Екипи охраняват пожара, който гори близо до границата ни с Гърция

Служебният министър заяви, че не е имало как контейнерите да пристигнат по-рано, без да е овладян пожарът и мястото да бъде обезпечено. 

Те ще бъдат разпределени според нуждата на хората, в предните дни са били направени проверки и е създаден списък. Стоянов увери, че ще сте стигнат за всички.

Според Калин Стоянов темата с пожарите се политизира на гърба на пострадалите хора и на всички, които работят на терен. По думите му фургоните от центровете за бежанци са трайно закрепени и нямат санитарен възел.

Служебният премиер е на място, за да провери дали работи поставената вчера мобилна клетка. Той каза, че в момента се извършва настройка на сигнала, който е бил усилен четири пъти. Във Воден се очаква и служебният министър на транспорта, за да инспектира работата.

Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в изказа благодарност и награди турските пожарникари, които се бориха с огъня, заедно с българските си колеги, военнослужещи, горски служители, доброволци и др. „Турските пожарникари се озоваха буквално часове, след като поискахме от тях помощ, още са тук и денонощно работят на терен“, заяви той.

Гасенето на пожара продължава и днес, преди обяд в него се включиха четири хеликоптера. Очаква се следобед огънят да бъде гасен и със самолети.

Последвайте канала на

Калина Христова
684 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
ne

2024.07.21 | 15:06

7
kravarskata podloga GLAVCO koito nastaniava prestapnite usrainci vav hoteli a balgarite vav furgoni

2024.07.21 | 13:51

6
със джакузи има ли ??? защото украинките не искаха стая без джакузи в хотела

2024.07.21 | 13:32

5
Контейнер за теб а за хората нови къщи ВЕДНАГА да се почват

2024.07.21 | 13:20

4
Да има къде да спиш

2024.07.21 | 13:15

3
Товарете дървата в контейнера и изнасяйте
Димитър Димов

2024.07.21 | 13:09

2
Главния виновник за опожареното село Воден е на мудността на кмета на Болярово.

2024.07.21 | 13:02

1
Той е за теб!

Добави коментар

Водещи новини