Диригентът Йордан Камджалов: Аз запознах Николай Марков и Ивелин Михайлов

Кадър: БТВ
share

Всичко, което са ви казали е вярно. Аз общувах с Ивелин Михайлов и Николай Марков много преди да се основе партия "Величие" и да започнат предизборни кампании. Аз ги запознах двамата. Г-н Маков искаше да се запознае с г-н Михайлов и аз ги свързах. Това заяви диригентът Йордан Камджалов в предаването „Лице в лице” по БТВ.

Интересно ми е това, което прави г-н Михайлов. Историческият парк е прекрасно място и си струва да бъде видяно. Г-н Марков каза, че в Михайлов вижда достойни качества, призна той.

Не съм ходил в Историческия парк, но ако там няма престъпност и хората бягат от един хаос в градовете – нека да ходят. Ще заведа там децата си с радост, каза представителят на културата.

Ивелин Михайлов с първи думи след удара от хората на Николай Марков

Г-н Михайлов е много практичен. Той говори за работа, за действия. Той казва, че е християнин и това му е ценно. От г-н Марков съм чувал парадоксални неща, които аз не разбирам. Може след сгромолясването на „Величие” да се разпаднат всички. Едни хора, които за 30 години ни държат  до дъното на Европа. Нека се докосне истинското дъно на България и да стане истински отскок, защото ние сме прекрасни и богати и не ни отива да сме на дъното на Европа, обяви Камджалов.

Ние живеем във времето на разрухата и един човек прави нещо впечатляващо. Няма как да имам забележки към такъв човек, каза той.  

Цялата българска политика е един кирпич. Може би политиката отзад е сплотена, но партиите са разбити, хората са разбити. Живеем с разбити тротоари. Нямаме детска болница. Имаше едни австрийци, които бяха на гости в България. Като си тръгваха, обобщиха нещата с едно изречение, което е погром. Те казаха, че в България няма тротоари и се събират капачки за деца. Това е обобщението за страната ни, коментира той.

Всички комунисти трябва от сутрин до вечер да се извиняват на народа. Всички комунисти. Заради зимата на 1945 година например. Трябва да си загърбят всичките сметки и да започнат от нулата, разбирате ли. Уж е най-старата партия. Имат най-много за какво да се извиняват, коментира диригентът.

Ние сме с най-голямата детска смъртност в Европа. И погромът на Величие изобщо не ме интересува. Напротив. Той се вписва прекрасно в контекста на българската мизерия, посочи Камджалов. 

Водещи новини

Още новини