Водещите новини! Никола Минчев и Ицо Хазарта стават част от „Обнови Европа“ в Брюксел. Хизбула е взела на мушка ядрен реактор (и още…)

Getty Images/Булфото/ПП/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 26 юни   

 

Днес евродепутатите от партия „Продължаваме промяната" бяха приети за пълноправен член на парламентарната група “Обнови Европа” (RENEW). Това съобщиха от партията в официалната си Фейсбук страница.

Така ПП застава в едно либерално семейство с Марк Рюте, Емануел Макрон и Кая Калас.

„Ние с Христо Петров ставаме част от това уважавано европейско семейство“, заяви Никола Минчев. „Дадохме и своята подкрепа за избора на председателя на парламентарната група - Валери Айер“.

Евродепутатите Никола Минчев и Ицо Хазарта стават част от “Обнови Европа”

***


„Решението на служебният кабинет да назначи четирима областни управители, като трима от тях са от ДПС, е скандално. 

Вашият предишен гост (Илхан Андай - бел. ред.) каза, че това е така, защото ДПС са се представители силно на изборите. 

Как така служебен кабинет, който трябва да е еднакво отдалечен от всички партии, ще назначава кадри на ДПС заради второто място на изборите?“

„Ако Борисов не успее да направи редовен кабинет, трябва да влезе в книгата на рекордите на "Гинес", защото няма друг в случай в историята някой да провали седем мандата. Нахалство е той да иска подкрепа от нас. Имаше редовно правителство и той, заедно с Пеевски, го свалиха. Причината беше, защото ние сложихме на масата конкретни предложения за реформи в службите, в регулаторите. Според мен двамата могат да ни пратят още 10 пъти на избори само и само да запазят властта си в службите, съдебната система и реформите“.

Мартин Димитров: Борисов трябва да влезе в книгата на рекордите на "Гинес", ако за седми път ни прати на избори

***


„Много топъл месец. Има над 90% вероятност да се окаже най-топлият юни, откакто се водят метеорологични наблюдения. Жегата е много съществена и страшното е, че е много продължителна.

Организмът на човек няма как да си почине“, предупреди той.

Проф. Рачев алармира: Задава се страшен мор, можеш да получиш топлинен удар и на сянка

***


„Знаете, че срещу Ружа Игнатова има разследване в САЩ. Българската прокуратура и служби за сигурност работят съвместно и активно с американските си колеги“.

България повдига задочно обвинение на Ружа Игнатова, САЩ дават до 5 милиона долара за информация за нея

***


Спецакция в Добрич с 9 задържани, сред тях има и деца

***


Страната ни е изпълнила всички критерии с изключение на критерия за ценова стабилност.

Финансовият министър с коментар за доклада на ЕК за влизането на България в еврозоната

***


МС прие проекта на Закон за въвеждане на еврото и назначи четирима областни управители

***


„Действащата в Ливан проиранска терористична групировка Хизбула е взела на мушка израелския ядрен реактор в Димона (в южната част на Еврейската държава)", това написа израелското издание мигнюз.

Медията се позова на излизащия на френски език в Бейрут вестник L'Orient Le Jour ("Изтокът днес"). "Според публикацията в ливанското издание при евентуална война между Хизбула и Еврейската държава терористите са набелязали над 10 стратегически обекта, които да бъдат ударени", допълни мигнюз.

Хизбула е взела на мушка ядрен реактор в Израел?

***


Ново проучване на общественото мнение показа, че Консервативната партия на британския премиер Риши Сунак губи още подкрепа, след като започна разследване срещу петима членове на формацията, сред които и двама кандидати в предстоящите парламентарни избори, за залози за времето на провеждане на предсрочни избори, предаде Ройтерс.

Скандалът подкопава усилията на консерваторите да скъсят дистанцията с опозиционната Лейбъристка партия осем дни преди гласуването.

Консерваторите във Великобритания губят още подкрепа преди изборите заради скандалa с политически залози

***


Разпореденото от талибаните ограничаване на производството на опиум в Афганистан, който дълго време заемаше първите места в света на доставки на опиум, може да доведе до ръст на смъртните случаи от свръхдоза, тъй като потребителите на хероин преминават към синтетични опиоиди, които се оказват смъртоносни в Европа, се казва в доклад на ООН, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

Миналата година отглеждането на опиум в Афганистан, от който се произвежда хероин, е намаляло с 95 %, след като предходната година талибаните забраниха производството на наркотици.

Въпреки че производството на опиум в Мианма миналата година се е увеличило с 36 %, то все пак е намаляло в световен мащаб със 75 %, заяви  

Службата на ООН за контрол на наркотиците и превенция на престъпността в годишния си доклад.

„Резултатът от продължителен недостиг на афганистански психотропни вещества може да има многобройни последици в Афганистан, както и в транзитните страни и дестинациите на афганистански опиати. Очаква се хероинът на пазара да не е толкова чист", се казва в доклада.

ООН предупреди за ръст на смъртните случаи от свръхдоза със синтетични наркотици

***


 

Водещи новини

Още новини