Водещите новини! Какво поиска Брендо от съда в България? Международният наказателен съд издаде заповед за ареста на Шойгу (и още…)

Getty Images/Булфото/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 25 юни   

 

Абсолютно безобразие е доказани международни престъпници да влизат и излизат от страната без нито службите да ги засекат, нито МВР да ги засече. Това не е първият случай, знаете за братя Галеви. Още тази седмица ще извикаме министъра на вътрешните работи да обясни как така един международен престъпник може да се появи на вратата на Софийския затвор и никой да не е разбрал как е влязъл в България. За мен отговорът е ясен - МВР и службите не работят. Реформите там не се случиха и те не работят.

Това заяви депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България" Кирил Петков, по повод Евелин Банев – Брендо, който вчера се предаде на правоохранителните органи. 

ПП-ДБ вика Калин Стоянов в НС, за да обясни как Брендо е влязъл в България

***


Евелин Банев поиска от съда в България да търпи у нас постановените спрямо него присъди от Италия и Румъния. Това съобщиха от Софийския градски съд.

Вчера той се предаде в затвора в София около 7:30 ч. сутринта. Банев е бил заедно с адвокат.

Брендо поиска от съда в България да излежи у нас присъдите от Италия и Румъния

***


Две патрулки, полицейски бус и мотоциклети блокирали черно Ауди. Криминалисти претърсваха основно колата, полицаи са свалили предния номер, а заподозреният – закопчан с белезници.

Зрелищен арест на бул. "Мария Луиза" в София

***


„Парламентът не си е свършил работата по 4 неща: Законът за защита на жалбоподателите, тези, които внасят жалби относно корупция е едно от тях. 

Новата задача пред парламента е той да бъде приет във формула, в която отговаря. Рая Назарян е юридически компетентен човек и ще организира това. 

Второто е Законът за личния фалит. Също за въглищните централи – карта за климатична неутралност. Реформата за КПКОНПИ на Лена Бориславова още не се е случила напълно“, обобщи Пеканов.  

Пеканов обясни проблемите около ПВУ: То е като във футбола - и там нямаме резултатите, които искаме, затова се налага да подкрепям Австрия

***


Шефът на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов призна за теч: Беше човешка грешка, служителят е отстранен

***


Иван Таков: БСП никога не е воювала с президента, Нинова го правеше

***


Първата пратка боеприпаси по чешка инициатива пристигна в Украйна, предаде Ройтерс, позовавайки се на публикация на министър-председателя Петър Фиала в социалната мрежа "Екс".

Първата пратка боеприпаси по чешката инициатива пристигна в Украйна

***


Руското Външно министерство заяви днес, че забранява достъпа в Русия до десетки медии от Европейския съюз, което според Москва е ответна мярка за подобна забрана от страна на ЕС за няколко руски медии, предаде Ройтерс.

Сред забранените медии са и две български – порталът "Медиапул" и вестник "24 часа", става ясно от изявлението на руското МВнР, публикувано на сайта на ведомството.

Русия забрани разпространението на десетки медии от ЕС, включително на две български

***


Съдии от Международния наказателен съд са издали заповеди за арест за бившия министър на отбраната на Русия Сергей Шойгу и началника на генералния щаб на въоръжените сили Валерий Герасимов по обвинения за насочване на нападения срещу цивилни обекти и хора в Украйна, съобщи "Ройтерс", цитирани от БНР.

Международният наказателен съд издаде заповед за арест на Сергей Шойгу и Валерий Герасимов

***


"Обвинения в подпомагане на терористична дейност бяха повдигнати на бившия управник на Сергокалинския район в южната руска автономна република  Дагестан – Магомед Омаров", това написа медията от Израел нюзру.

"Местната прокуратура заяви, че уволненият вчера ръководител на местно ниво е знаел за ислямистките възгледи на синовете си Осман и Адил и за това, че те са подготвяли нападенията от 23 юни тази година", добави цитираното издание.

"По-рано Магомед Омаров бе изключен от редиците на партията на властта в Москва "Единна Русия" и освободен от длъжността секретар на местната организация", посочи още нюзру.

"Според израелски източници Осман Омаров е поддържал  връзки с клетка на "Ислямска държава" в Турция. В Дагестан синът на бившия управник се е занимавал със строителен бизнес и е бил собственик на кафене", допълни медията от Еврейската държава.

Обвиниха бивш местен управник в Дагестан в подпомагане на терористична дейност

***


Лидерите на ЕС, които преговарят за най-високите постове в съюза, се споразумяха да номинират Урсула фон дер Лайен за втори мандат като председател на Европейската комисия, предаде ДПА, позовавайки се на свои източници, участващи в преговорите, предава БТА. 

Лидерите на ЕС се споразумяха за втори мандат на Фон дер Лайен

***


 

Водещи новини

Още новини