В морето май пак плува кафяво, но важното е да сме живи и здрави

Getty Images/Pixabay/Novini.bg
share

Министър Милошев разкри кога ще може да се плува край Кранево“…

Кога? Е, как кога – когато ти свърши отпуската, кога…

Туристическият сезон е сега, само че ти си събирал от миналата година; тия нови накладки за колата ги отлагаш от 2022 г.; готов си да заведеш семейството; лишенията са горчали довчера, но днес е нов ден – ден на радости и щастие, време е за море. Какво казваш…? А, и кредит си теглил даже…

Качвате се на колата (кръстиш се старите накладки да изкарат още малко), товарите багажите, понасяте се, таралянкате се по прекрасните български пътища, жегата даже не ви плаши. Пристигате и…

… ви съобщават, че не можете да влизате във водата, защото здравните власти са установили наличие на „чревни ентерококи“ и „ешерихия коли“… демек, в морето има àко.

Нищо де, важното е да сме живи и здрави. 

Поне заведенията са чисти и с добри цени, нали…? Нали?

Какво казвате? Супа – 25 лв.? Е, сà… Един път се живее; само не влизайте в морето, че от болести и инфекции ще ви се прииска да не сте се раждали.

Министър Милошев разкри кога ще може да се плува край Кранево

Сѝчко е точно. Министър Евтим Милошев е казал: „Пречистена вода се е изляла в морето. Пробите на химическия състав на водата са чисти, при биологичните има повишение на някои стойности, но то не е критично. Звучи страшно, но всъщност няма голям проблем“ – което е чудесно. После леко е добавил: „Препоръчително е да не се влиза в морето“.

Звучи страшно, но всъщност няма проблем. Никога не е имало проблем.

А на специалния бизнес, дето специално му направиха 9% ДДС, напоследък не му върви не за друго, просто Меркурият му е ретрограден и разни ужасни хора му правят негативна кампания по медиите.

Това са някакви ужасни хора, които искат да ви лишат от самото ви право да плувате сред л…юбимите води на родното Черноморие, които вие – като самый настоящий патриот – изпитвате непреодолима нужда да усетите как се плискат по самата ви патриотична гръд. 

Но, кажете сега, признайте си честно – ще ви спрат ли некви си „чревни ентерококи“ и „ешерихия коли“? Какво като в Гърция и Турция е по-евтино и няма àко в морето? Какво като ресторантите на Ривиерата са по-евтини от кръчмата на Жоро Мутрата, дето му предстои тепърва да открие какво е касова бележка? Какво от това? 

Туристическият сезон е в разгара си, а ти си събирал цяла година, за да идеш на море; плюс това много мразиш да те жегват на патриотизъм и да ти се подиграват комшиите, че ходиш да даваш пари на византийците. Ще идеш на нашто море, кво ше правиш! Ше идеш. 

Плюс това, ако не идеш, може да се създаде лош прецедент, който да доведе до вълнà от оттеглящи се родни туристи и току виж махнат деветте процента на родния балкантурист бизнес. И какво ще правиме тогава…? Ако вземат да дадат преференцията на някои безделници я от културата, я от друга клатик*рска сфера? Ще ни се смеят. 

Освен това може да се създаде лоша репутация на родния балкантурист бизнес, което да доведе до връщането на мрачните дни, когато туристите се правеха на тарикати да си делят по една пица. 

А, докато се чудите как издирваният Брендо въобще е влязъл в България, ето ви още една тема за чудене: защо при заплата от две-три и четири хиляди лева на месец по морето, все още не могат да си намерят местни да им работят, а си търсят чужденци отвън? Сигурно е заради негативните кампании. 

___________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Водещи новини

Още новини