Колко трябва да бъдат температурите в градския транспорт в жегите?

Булфото
share

Максималните температури тази седмица ще са между 33° и 38°, на места в низините и равнините не са изключени и по-високи стойности.

Предупреждение за горещо време – жълт код е в сила във вторник за цялата страна, предупреди НИМХ към БАН. В жегите контролни екипи и тази година ще проверяват дали работят климатичните инсталации в превозните средства, които са оборудвани с тях, казаха от Центъра за градска мобилност (ЦГМ) за bTV Бизнес Новините. 

От ЦГМ казаха още, че вече има издадена препоръка към автобуси, тролейбуси, трамваи и температурата в градските превозни средства не трябва да е по-висока от 25 градуса. Превозните средства от градската мрежа в София са собственост на столичен автотранспорт.

ЦГМ издава указания за температурите, но изпълнението зависи от фирмите, които поддържат градската мрежа, а ЦГМ имат право да налагат глоби, чиято големина зависи от договорите между фирмите и столичен автотранспорт.

Пикът на горещините у нас е днес

От ЦГМ припомнят, че има глоби и за превозните средства, които не спират на всички обозначени спирки, като се налага проверка при подаден сигнал. 

Водещи новини

Още новини