В Абсурдистан невинният е виновен, а виновният – винаги оневинен!

pixabay
share

Това в пълна сила важи за една млада жена – М.К., която 8-ми месец е с отнета шофьорска книжка, неясно защо. Нали знаете онази приказка, създадена от народния гений, че за кокошка няма прошка, а за кон няма закон. Такова е положението у нас във всяка една сфера, ама най-видимо е на пътя – джигити със скъпи лимузини препускат със страшна скорост и убиват на място, политици и др. известни или просто заможни правят катастрофи, но за тях има само привилегии, без отговорности.

Не е така обаче за обикновения, съвестен и незащитен човек – върху него всички репресивни институции стоварват юмруците си с цялата възможна законова строгост. Днес тук ще ви разкажа една такава история.

Ще използвам инициали, поради досъдебното производство и опазил ни Бог да нарушаваме законите и правилата в държавата!

В забутано малко градче на занемарения Пернишки регион, където има ограничение на скоростта за 40 км става ПТП, при което млада учителка - М.К., прилежен и отговорен човек и водач, е ударена странично от друг шофьор, пропуснал да закара автомобила си на технически преглед, а дългия спирачен път от близо 20 метра показва, че и не е карал с допустимата скорост. Жената е шофирала по път без предимство, спряла е на знак „стоп”, когато другата кола, идваща от път с предимство и с висока скорост, я удря.

При катастрофата само М.К. е ранена, има средна телесна повреда /счупена кост на тазобедрената става/ и е закарана в болницата в големия град. Там първо я тестват с дрегер за алкохол и наркотици, както е редът и

резултатите са с НАПЪЛНО ОТРИЦАТЕЛНИ.

Полицията обаче принуждава младата жена да даде и кръвна проба, въпреки резултатите от дрегера. Вземат й кръв след като преди това са й дали обезболяващи!?

Самата проба е направена с големи трудности, поради тънките й вени, по тази причина  успяват да източат съвсем малко, недостатъчно количество, третирайки местата със спирт. Криво-ляво 3-4 медицински служителки се редуват и сколасват от двете й ръце да вземат само 1 проба, при разпоредени 6 такива – 4 за наркотици и две за алкохол. Дори охраняващият полицай се обадил на началството, че не успяват да вземат достатъчно кръв и така било разпоредено да се спре.

Цял месец по-късно полицаите се обаждат и казват, че кръвната проба е дала положителен резултат за наличие на алкохол – 0,82! Ако се чудите как така дрегерът отчита, че няма наличие на алкохол, а кръвната проба изведнъж показва друго – прави сте. М.К. и всички, които я познават са наясно, че тя не близва алкохол, не пие хапчета и не се дрогира.

Вземат книжката на жената, връчват й един акт и без никакви други обяснения, я оставят в неведение.

Тя е пуснала възражения навсякъде – в полицейското подразделение, в прокуратурата, но досега, 8 месеца по-късно младата жена е без шофьорския си документ, без официални обяснения от страна на полиция и прокуратура, без яснота защо точно е наказана, освен че само тя е потърпевша от катастрофа, която не е предизвикала.

Така и това се случва на нормалните, обикновените хора у нас и аз тук и сега ви разказах една реална, мистериозна случка на пътя. На фона на безбройните смъртоносни катастрофи у нас, по които държим палмата на първенството сред страните от ЕС. През март т.г. стана ясно, че

България оглавява класацията за най-много смъртни случаи при катастрофи в Европейския съюз и за миналата година.

Предварителните данни бяха оповестени от Европейската комисия. Пътищата у нас остават най-опасните, като смъртните случаи при пътни инциденти са 82 на 1 милион.

Тях ги предизвикват джигити, политици, силиконки, попфолк певачки и прочее, присвоили си привилегии чрез подкупи, корупция, рушветчийство и др. нис/з/ки страсти, които шпорят с безобразна скорост и мнооого рядко някой от тях може да бъде осъден, предимно условно.

Така се случва „съдебната реформа”, борбата с корупцията и шуробаджанащината в живота на съвестния гражданин,

на почтения човек, който спазва правилата и законите в клетата ни държавица. Но става изкупителна жертва на институциите, които издържаме уж и за да ни бранят от несправедливости!

Пък после нека пак се чудят защо хората псуват наред и политици, и чиновници, работещи в държавни и общински ведомства. Със сигурност има защо.

 

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на Novini.bg

Водещи новини

Още новини