Без никаква милост за джигитите, които превръщат България в гробище!

  • 04 септември 2023 13:14

  • 2572
  • 0
Без никаква милост за джигитите, които превръщат България в гробище!
© булфото /архив/

Време е за драконовски мерки срещу нарушителите на пътя, за да спре безумното избиване на невинни българи. У нас жертвите реално са колкото онези, които падат в страни, където са във фактическа война. Щом ти отказваш да възпитаваш детето си, нека държавата влезе в своята строга, рестриктивна роля. Как, по дяволите, можем да утешим почернена майка на отгледано 15-годишно дете, убито на пешеходна пътека от пияна и дрогирана свиня?!

Трябва да се отнемат автомобилите на джигитите. Трябва да има много строги наказания, затвор, отнемане на свидетелства за правоуправление завинаги, за да спре тази нелепа война по шосетата. Така мислят 90 на сто от нормалните хора.

Смъртта на едно дете, на един човек, е трагедия. Тази вечер близките на жертвите на пияни, дрогирани, джигити, всякакви егоисти, които не се съобразяват с другите, отново излизат на протест. Нямам впечатления, че техните протести трогват властта. Но разбирам хорицата, чиито деца, близки, са били брутално сгазени от индивиди, които газят законите и правилата, гарантиращи ни поносимо общо съжителство.

От държавите в ЕС с най-голям брой жертви на пътя от катастрофи спрямо размера на населението са Румъния и България, стана ясно от данни на Европейската комисия в началото на тази година.

Години наред се променят законите с идеята да се намалят пътните произшествия. Закона за движение по пътищата заприлича на дрипава черга от корекции, поправки и допълнения. Е, и?! Никакъв резултат дотук.

Някои родители възпитават децата си в егоизъм, всепозволеност и безпардонност. Защото простакът ражда простак и го възпитава като простак, както каза проф. Андрей Пантев неотдавна пред мен. Това е вярно, за съжаление. И с много пари няма да се коригира и поправи, защото има ценности, които финикийските знаци  няма как да ти дадат. Достатъчно е само да припомним кой и как уби журналиста Милен Цветков, който беше радетел на правилата и спазването им.

Имате възможност и за по-актуално сравнение –

едно пияно и дрогирано „нещо” прегази 15-годишен младеж на пешеходна пътека насред София.

И още много, много са примерите на невинни жертви - деца и възрастни…

Вярно е, че контролът и наказанията у нас са рехави, но също така е вярно, че няма как до всеки шофьор да дебне по един катаджия или полицай. Разбирам адвокатите, които са загрижени, че ако се въведат по строги наказания, ще трябва да се отварят нови затвори. Да, ама как иначе да се справи болното ни общество с безхаберието в семействата, възпитаващи егоистични същества с престъпни уклони спрямо останалите.

Затова са нужни много крути наказания – вземайте им колите, не им позволявайте да се качват на автомобили, ако нямат качества затова и т.н.и т.н. И вместо да ги хрантутим в затворите на наша издръжка, да работят най-трудния и непривлекателен труд, за който се сетите.

Иначе безхаберниците ще продължават да трепят и газят без и окото им да мигне, а почернените близки на жертвите отчаяно ще ридаят пред бездушните ведомства до де е българско…

Последвайте канала на

Аделина Делийска
2572 0

Свързани новини

Водещи новини