Фарисеите срещу Елена Йончева

булфото/архив/
share

Тежко лицемерие и безподобно нахалство е хора, които си плюха върху суратите и на тези на своите привърженици, участвайки в безпринципна "сглобка", сега да критикуват и хейтят Елена Йончева задето от ДПС-Благоевград вдигат кандидатурата й за Европарламента.
Елена е наша колежка с доказани качества в годините назад, многократно награждавана у нас и навън за своите блестящи журналистически разкрития и репортажи, с много познания и умения и това никой и по никакъв повод не може да й отнеме. Парадоксално и тъпо е да я хейтят хора, които нямат и наполовина от нейния умствен и интелектуален капацитет.


Мисля, че само времето може да докаже дали решението й да приеме тази номинация и да участва в предизборната надпревара за ЕП, е правилно или погрешно. Но също така мисля, че преди всичко

човек трябва да умее да взема решения, защото иначе животът няма да помръдне и стъпчица напред.

Прави лошо впечатление, че "телевизионните прокурори" под формата на екранни водещи се гънат и пънат да търсят негативни оценки за Елена от всякакви "говорещи глави" с неясно съдържимо в тях.
Аз обаче се чудя, кои точно са по-подходящите, по-моралните, по-идейните, по-образованите от нея да ни представляват в парламента на ЕС!
Не ме интересуват доводи, обосновавани само с недоказани клюки и слухове. Важни са ми фактите, а не тълкуванията на някакви и нечии твърдения в стил "една жена на пазара ми каза".

Не бива да се обръща внимание и на лицемерните упреци от страна на пишман демократите срещу ДПС и против един от съпредседателите на движението г-н Делян Пеевски.
Защото ДПС е стабилна системна партия, която през годините никога не е играла срещу българските национални интереси в ЕП и никога не се разцепи, за разлика от всякакви други организации/с изключение на ГЕРБ/. Някой може ли да се закълне, че в движението на Сокола не са събрани само качествени експерти в различни области?

Кой има правото да отхвърля волята на избирателите на тази формация, които са стотици хиляди български граждани?

Фарисейско е и отношението на самоопределящите се като "демократи" към Делян Пеевски. Вчера бяха забравили, че той е санкциониран по Магнитски /той обжалва по съдебен ред това отвъдокеанско решение/, но днес внезапно се събудиха със спомен затова и закрякаха старата песен на нов глас! Беше променен, феномен и прочее, докато ги подкрепяше за малоумните им поправки на конституцията, ама днес вече не щат да си играят с него, нито "да пият мазно турско кафе и да му седят в скута"! Честно казано последните 9 месеца той се държа доста по-мъжкарски от тези, които направиха политическа кариера на гърба му.
Ще рече човек, че тези самопроизвели се обществени "прокурори" са претърпели тежка лоботомия!

Затова трябва да им се припомнят и редовно да им се притоплят вчерашните обеди.

А, да, на тях Елена Йончева не е присъствала. Обаче я хулят, защото довчера била представител от гражданската квота на БСП, а днес щяла да бъде пак такъв представител, но от ДПС. Истеричните крясъци срещу нея са все едно е изневерила на голямата си любов или на религията си! Ама то за да има изневяра по-напред е нужна вяра.
Доколкото я познавам, Елена Йончева има свободни, либерални и демократични възгледи, но като всеки силен, ярък индивидуалист не членува в никаква голяма организация. Останалото смятам, че е просто смяна на работното място за един умен, интелигентен и кадърен човек, от когото няма да се срамуваме пред чужденците.
Апропо, вие колко пъти сте сменяли работата си през смутните години на нещото, което имаме и продължава като "демократичен преход"?

Водещи новини

Още новини