Водещите новини! В ЕП се опасяват от руска намеса в изборите у нас. Пеевски впечатлил Елена Йончева със знания (и още…)

Getty Images/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 24 април   

 

Евродепутати се опасяват от руска намеса в предстоящите парламентарни избори у нас, както и от имотите в България, притежавани от руските власти.

„Европейският парламент е обезпокоен от достоверните съобщения за засилените руски опити за намеса в предстоящите избори за българското Народно събрание на 9 юни, изразява сериозно безпокойство от съществуването на руския контрол върху мрежа на агенти за дезинформация, активни в социалните медийни платформи, академиите, НПО и политическите партии; сериозно е обезпокоен поради многобройната собственост на територията на България, притежавана в момента от руските власти, някои от които са от стратегическо значение и служат за центрове за руско влияние върху демократичните процеси в страната“.

В ЕП се опасяват от руска намеса в изборите у нас

***


Номинацията ми от ДПС – Благоевград я приемам като знак на признателност за успехите ми в името на България, заяви пред бТВ от Страсбург евродепутатът Елена Йончева.

Тя разкри успехите си в Европа, един от които е свързан с миграцията, заради която Европа в момента е един разграден двор. 

Йончева разказа, че лично наистина Делян Пеевски я е поканил на среща и я е изненадал с данните за работата ѝ.

Пеевски впечатлил със знания Елена Йончева

***


„През последните седмици започна да се поставя въпросът защо още нямаме получено второто плащане по ПВУ. Това ще бъде тема и по време на предизборната кампания. Фактите са ясни – ГЕРБ и ДПС саботират правосъдната реформа“. 

Това заяви депутатът от ПП-ДБ и бивши премиер акад. Николай Денков пред медии.

Той уточни, че за да бъде извършено плащането, трябва НС да приеме четири акта.

Денков: Нямаме второ плащане по ПВУ, защото ГЕРБ и ДПС саботират правосъдната реформа

***


Колективен трудов договор 2024-2025 за детско и училищно здравеопазване, с който се увеличава с 30 % заплащането в детското и училищно здравеопазване, подписаха кметът на София Васил Терзиев и представители на синдикатите.

Заплатите в детското здравеопазване скочиха с 30%: Кметът Терзиев и синдикатите подписаха колективния договор

***


„Искам да кажа нещо важно на нашите избиратели: Нито ще се откажем, нито ще се предадем, нито ще дадем държавата да се управлява от Делян Пеевски, ще дадем всичко възможно държавата да продължава да се развива. Вярвам, че в България има хора, които вярват в нас и ще гласуват за нас". 

Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната" Кирил Петков.

ПП-ДБ се регистрира за участие в изборите: Нито ще се откажем, нито ще се предадем

***


Пред журналисти представители на формацията обясниха, че е крайно време България да бъде управлявана от правителство, в което има „ярки политически фигури“.

ГЕРБ се регистрира в ЦИК за изборите и отсече: Дотук с експериментите и ротациите

***


Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов е в Пазарджик, където коментира актуални теми пред медиите.

„Имам сестра, но тя е разведена от 2009 с въпросния човек. 15 години нито аз или друг член на моето семейство поддържаме контакт с него.

„МВР няма нищо общо в обвиненията за провокация спрямо Димитър Стоянов, законът е за всички", заяви служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов след ареста на разследващия журналист Димитър Стоянов. Стоянов заплаши с оръжие мъж след разпра на улицата, който по-късно се оказа служител на НАП.

Калин Стоянов: Имам сестра, но тя е разведена от 2009 г.

***


В Северна Македония 1 814 317 избиратели днес ще гласуват за избор на президент на страната. Това са седмите президентски избори в Северна Македония и са с рекорден брой кандидати – седем.

Северна Македония избира между седем кандидати за президент на страната

***


Силни експлозии се чуха в Одеса в 06.57 часа, след което веднага бе задействана въздушната тревога. Градът е атакуван с крилати ракети, съобщават местните канали в приложението Телеграм, предаде БТА.

Силни експлозии в Одеса, градът е атакуван с ракети

***


Зеленски благодари на американския Сенат за това, че одобри помощта за Украйна

***


В Съединените щати Сенатът одобри помощта за Украйна, Израел и Тайван. Текстът беше подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха „против”. Последната стъпка е пакетът на обща стойност 95 милиарда долара да бъде изпратен в Белия дом. Американският президент Джо Байдън увери, че ще го подпише още днес.

Сенатът на САЩ одобри помощта от 95 млрд. долара за Украйна и Израел

***


Перуанска психоложка с нелечимо заболяване, което атрофира мускулите ѝ и я прикова на легло години наред, сложи край на живота си с евтаназия, каза адвокатът ѝ, цитиран от Асошиейтед прес, предаде БТА.

Жената стана първият човек в страната, получил правото да сложи край на живота си с медицинска помощ.

Години наред Ана Естрада води битка в съдилищата в родината си за правото да сложи край на живота си по достоен начин.

Психоложка стана първият евтанизиран човек в Перу

***


 

Водещи новини

Още новини