Водещите новини! След провала на мандата – кой се радва и кой съжалява. Смъртоносната немарливост на Путин не може да бъде прикрита (и още…)

Getty Images/Булфото/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 26 март   

 

Народното събрание обсъди на извънредно заседание проект на решение, във връзка с указа на президента, с който се предлага Народното събрание (НС) да избере за министър-председател кандидата, предложен от първата по численост парламентарна група ГЕРБ-СДС и подаденото вчера заявление от Мария Габриел, че няма да участва в парламентарната процедура по избор на министър-председател и няма да предлага структура и състав на Министерски съвет.

Парламентът реши: Първият мандат се провали

***


„По Конституция предстои да бъде връчен втори проучвателен мандат за съставяне на правителство. По решение на Парламентарната група на Коалиция „Продължаваме промяната—Демократична България“ и органите на партиите в коалицията, ние потвърждаваме готовността си да реализираме този мандат като национален, съответно общ, с Парламентарната група ГЕРБ-СДС.

ПП-ДБ с ново предложение към ГЕРБ-СДС

***


„Сега колегите от ПП и ДБ имат шанс“, каза Борисов.

Бойко Борисов: Всичко свърши! А исках да има правителство

***


Георги Лозанов: Отпадането на ПП-ДБ от властта ще доведе до разпадане на либералната демокрация

***


„Ясно е, че отиваме на избори“.

Делян Пеевски: Отиваме на избори

***


Откритите близо 200 кг кокаин в тайник на контейнер за банани са на стойност близо 7 млн. долара на свободния пазар, съобщиха днес от прокуратурата.

Това е най-голямото количество дрога, залавяно до момента в Бургас.

Заловеният в Бургас кокаин е за 7 млн. долара

***


На 50-годишна възраст е починала Теодора Борисова-Петрова, дългогодишен учител по история и култура в НГДЕК, възпитаник на училището.

В мрежата веднага се появиха съболезнователни съобщения за обичания преподавател.

„Много обичан и много обичащ човек. Бог да я прости! Съболезнования за семейството и за всички нейни близки!“, пишат колеги във Фейсбук. 

„Всеки, който я познаваше, знаеше колко жизнерадостен човек бе тя и с каква усмивка винаги учеше своите ученици“, пише друг потребител.

Почина обичан преподавател от НГДЕК

***


Смъртоносната немарливост на Владимир Путин не може да бъде прикрита. Атаката край Москва го прави по-слаб от всякога, пише за в. "Гаридън" коментаторът по международни въпроси Саймън Тисдол.

При всеки провал на Владимир Путин се задава един и същи въпрос: това ще промени ли нещо? Терористичното нападение в концертната зала "Крокус сити" край Москва миналата седмица, при която бяха убити 137 души, е една от най-големите кризи, с които се е сблъсквал Путин за 25-годишното си управление, отбелязва Тисдол.

The Guardian: Смъртоносната немарливост на Путин не може да бъде прикрита

***


„Работната версия е, че тази част от „Ислямска държава” в Афганистан, разочаровани пакистанци, които воюват с всички по света – тези хора са сведени до сравнително малка бройка хора. Как толкова малко хора успяват да направят атентат в Москва?“

По думите му службите за сигурност в Русия следят хора по протести с плакати, вместо да разследват сериозни заплахи.

Петър Карабоев за атентата в Москва: Това е огромен шамар за Путин

***


40 дни след смъртта на руския опозиционен лидер Алексей Навални, негови поддръжници се събраха на възпоменателна служба.

Поддръжници на Навални се събраха на възпоменателна церемония на 40-ия ден от смъртта му

***


Израел обвини Хамас в поставяне на „измамните искания“ в непреките преговори за примирие в Газа, които показват, че палестинското ислямистко движение не се интересува от постигане на споразумение, става ясно от изявление на офиса на министър-председателя Бенямин Нетаняху, цитирано от Ройтерс.  

Израел: Няма да отстъпим пред измамните искания на "Хамас" в преговорите за примирие

***


 

Водещи новини

Още новини