Държавата ще следи всяко говедо с електронни джаджи!

pixabay
share

Това не е майтап, на сериозно ще има Биг брадър по Оруеловски и за едрия и по-дребен добитък у нас. Повелята е европейска, съобщи ни я лично не кой да е , а земеделският министър след прекратените засега земеделски протести. Кои сме ние, че да не се съгласяваме с по-големите в европейското семейство - слушаме, рапортуваме и изпълняваме!? Пък и е крайно време да се сложи ред в оборите – в пряк и метафоричен смисъл.

„С тези електронни способи за идентификация, във всеки момент ще знаем къде се намира всяко едно животно“, обясни земеделският министър Кирил Вътев. Той разясни също така, че от европата не са съгласни да дават пари за непроследими говеда и друг по-дребен добитък. Устройствата са два вида - за оборно отглеждани животни и за пасищно отглеждани животни.

„Стотици ферми са фалирали през миналата година, а в същото време заявените животни в системата за контрол на Българската агенция за безопасност на храните - ВетИС, броят им расте”, поясни министърът.

Тук съм напълно съгласна с неговите доводи. Аман от паразити, измамници и шарлатани, които са се впили като гадни кърлежи в тялото на държавата и смучат до пръсване от лакомия. Ще кажете, че помощите за земеделците основно идат от европата, ама нали ние, целокупните български данъкоплатци внасяме в общия бюджет на ЕС! Та демек пак ние си хрантутим и тези измамници. Заради тях страдат и читавите производители, които по тертип у нас винаги се пренебрегват и подритват. Защото на първа линия са тарикатите, както си знаем.

Дано с електрониката да се тури ред в авгиевите обори на държавицата ни!

 Дано и министърът да ни представи скоро програма как точно ще започне протежирането на родното производство, съсипано по „дълголетни причини” от едни други говеда. Не е честно обаче да ядем безвкусните чужди производства, защото 80% от плодовете и зеленчуците, около 40% от свинското и 90% от говеждото у нас били вносни.

Силно се надявам, чрез електронното наблюдение да се отървем най-после от всички злокачествени говеда, които пречат на земеделския и на държавния и партиен прогрес!

Водещи новини

Още новини