Водещите новини! След „Възраждане“ и БСП санкционира свои за непослушно поведение. Кирил Петков отговори на ултиматума на Борисов (и още…)

Getty Images/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 9 февруари   

 

„Те вече не представляват БСП, а само себе си и носят лична отговорност за действията си в СОС;

⁠На следващото заседание на  Националния съвет ще бъдат наложени съответни партийни наказания“.

ИБ на БСП свали политическото си доверие от общинските съветници в  София: Те не представляват вече БСП, а само себе си

***


Ключовите думи по-долу са „… които гласуваха вчера за разблокиране на работата на СОС“…

„Всички общински съветници от нашата група, които подкрепихме избора за временен председател на СОС, изпълнихме решение на висшия ни партиен орган - Градския съвет - от сряда вечерта“.

Това заявяват общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България", които гласуваха вчера за разблокиране на работата на СОС в своя официална позиция, съобщиха от пресцентъра на БСП-София.

Общинските съветници от БСП в София: Изпълнихме решение на висшия ни партиен орган - Градския съвет

***


„Ние, напусналите групата, с цялата си отговорност съдействахме за отпушването на работата на съвета, водени от желанието си да работим за София и столичани, и решаването на техните проблеми, за което бяхме обвинени във всички смъртни грехове от бившите си съпартийци“.

Изключените от "Възраждане" общинари в СОС: От днес сме независими съветници

***


„Днес на свое заседание парламентарната група на "Възраждане" е взела решение с 33 гласа "за", нула "против" и 1 "въздържал се" Николай Дренчев, Александър Арангелов и Иво Рупчев да бъдат изключени. За секретар на парламентарната група на мястото на Николай Дренчев и е избрана Искра Михайлова“.

Тримата изгонени от "Възраждане" вече не са членове и на парламентарни комисии

***


„Да се заплашва с избори "2 в 1", защото не може да се съвмести един отбор, който вече работи, е не само само липса на държавническо поведение, а и някакъв вид егоизъм, който в този момент е абсолютно непродуктивен в разговорите ни“.

Кирил Петков отговори на ултиматума на Борисов: Няма да се наведем

***


ВАС отхвърли искането на „Лукойл“ за спиране на изпълнението на заповедта за дерогацията

***


Комплексарска позиция. Така определи в предаването "Лице в лице" по БТВ евродепутатът Радан Кънев поставения по-рано днес ултиматум от Бойко Борисов към "Продължаваме промяната - Демократична България" - или външно министерство остава за ГЕРБ при ротацията, или предсрочни парламентарни избори.

Радан Кънев за ултиматума на Борисов: Комплексарска позиция

***


Томислав Дончев (ГЕРБ): Ултиматуми от наша страна няма, Кирил Петков излезе с такъв. Правим компромиси, но това е нахалство

***


„Имахме поредната среща със зърнопроизводителите. 

Тя отново беше съдържателна, смятаме, че имаме съгласие по основните точки. В неделя очакваме да редактираме споразумението така, че то да има краен вид и в понеделник да го подпишем“. 

Това заяви премиерът акад. Николай Денков на брифинг в Министерски съвет след срещата с протестиращите земеделци. На срещата присъства и земеделският министър Кирил Вътев.

Край на протестите, управляващите се споразумяха със земеделците

***


Държавният глава не бе попитан защо Русия е блокирала чуждестранните социални мрежи, включително и Екс, по-рано Туитър, където бе излъчвано интервюто. Това е нарушение на свободата на словото.

Путин не бе попитан за отвличането на украински деца. Това е военно престъпление и заради това Международният наказателен съд в Хага издаде заповед на арест на името на стопанина на Кремъл.

В почти двучасовото интервю въобще не бе повдигнат въпросът за кланетата в Буча и Изюм.

Какво пропусна Тъкър Карлсън да попита Владимир Путин?

***


Израелският премиер Бенямин Нетаняху съобщи днес, че е наредил на военните да разработят двоен план - за евакуиране на цивилни от град Рафах, в южната част на ивицата Газа, и за победа над останалите части на Хамас, докато международният натиск върху Израел расте, предаде Ройтерс.

Нетаняху нареди евакуация на цивилното население от Рафах и победа над "Хамас"

***


Финландия одобри 22-ата доставка на военна помощ за Украйна на стойност около 190 милиона евро, обяви в прессъобщение финландското министерство на отбраната, цитирано от Укринформ.

Финландия отпуска нова военна помощ за Украйна в размер на почти 190 млн. евро

***


 

Водещи новини

Още новини