Изпотрепаха си децата с бомбички. Насилие, убийства и клане по празниците. Ама Хелоуин им пречи, сатанински бил

Getty Images/Novini.bg
share

Първо, като гледам статистиката, си мисля – не Хелоуин трябва да забранят, а май всички празници, че ще се изпотрепем и осакатим от „празнуване“.

Но в по-сериозен план: на какво си възпитавате децата? Всеки ден от началото на годината има новини за убити и измъчвани животни. Няколко от тях – пред очите на деца. Един уби и влачи лисица пред всички. От общината в Разлог се опитаха да замажат нещата, че – видиш ли – тя била препарирана, ама не само че то се ВИДЯ, че не е, ама и „героят“ сам си призна в интервю, че лично я е убил.

Изверг уби с ритници котка на оживена улица в Бургас

Собственичката на обесеното в Старозагорско куче: Изпитах неописуем ужас като го видях

После… 

… дете остана без пръсти, друго – без очи, изгорени лица, Пирогов отчете бум на пострадали от пиротехника деца.

"Пирогов" отчете бум на пострадали от пиротехника деца

И това всичкото идва от възрастни. 

И много от тия същите възрастни намилат на децата си: „Само тà вида да празнуваш Хелоуин, ръчичките щѝ счупа!“ 

Какво точно е Хелоуин? Ако ще трябва да го транскрибираме като за тука, най-лесно е да го опишем като някаква по-весела смесица от кукерите и Задушница, но с много бонбони и забавни костюми. 

Ужас, нали! 

Забава за децата! Пу. Пу. Пу! Не ги е срам да се забавляват, когато трябва да растат сериозни, намръщени, начумерени, злобни, щот веселите са некви лигльовци; а и трябва да може на десет вече да къса Кийт Ричардс при надпиване от нисък старт, за да е мъж, а не неква… нали. 

Колят животни пред очите им, влачат животински трупове, викат: възпитателно е. 

На Хелоуин децата се забавляват, слагат маски, костюми, дават им бонбони, весело е, мирно е. 

Ония викат: не им щем „американските празници“. 

Он си сàка да пуца, пие и да гледа строго, кат пребозало теле, че иначе не е „традиционен“. 

Какво му е на Хелоуин? Маскира се, дадат му бонбони, кефи се, няма насилие, никой не пуца, не думка, не късат пръсти, прибере се вкъщи жив и здрав. Ама дойде баща му, изшие му шамарите, надене му неква перушина на главата и го прати „обичаите“ да спазва. Лъхне му в лицето на ракия и оригвано и го прати при оня с убитата лисица. Майка му се опита да го спаси, изяде шамарите и шутовете. Синковеца се облещи, сведе глава и послушно почне и той да мрази Хелоуин; вече и той иска да пуца, думка и да пие. Слуша, какво да прави, не иска и него да ритат като майка му.

После вече си вярва, че му харесва. 

Показва какво правят хората, когато вече не им става

После поотрасне малко, почне и той да жули ракия, правят си компания с дъртия. Зèме си и той жена, бъхти я у ребрата, да не се виждат синините (той, баща му, го е научил), вика: „ТрадициЙ требе се спазват. Ви пикам на американските празници“. 

После направи деца, подкара ги и тях с „традициите“. 

Хелоуин им бил пречел…

Изпотрепаха се по празниците, изклаха се, пратиха си децата в болница без пръсти, Хелоуин им е крив. 

Тръгнали 400 години назад да се връщат, не забравят по пътя да целунат някой друг руски за*ник от „благодарност“, половината им улици кръстени на руснаци, най-големите им паметници – руски, про-руските им партии се множат като… (ай, ще си спестя сравнението с венерически болести) … половината им държава и цялото море – изкупени от руснаци, обаче все „англосаксонците“ им криви за всичко, идат на море в Гърция и от плажа пишат у фейса: при бай Тошо беше по-добре; снимат се пред Айфеловата кула в Париж, сложат си я за профилна, лепнат отдолу руското знаме, псуват в статуси „Запада“. 

Всеки недоправен „политик“, дето майка му го пратила едно време в София да си намери работа, той пък се оказал пробивно леке, намерил връзки, станал „елит“, намърдал се в „партия“, сега се пробва да сипва в главите на електората страх и омраза, щото друг механизъм да се задържи на власт няма – чеп за зеле не става иначе от него. 

И колкото повече се озлобява от тоя страх народът, толкова по-хаотичен и невнимателен става. Вижте пак статистиката на Пирогов. 

"Пирогов" отчете бум на пострадали от пиротехника деца

После – що сме зле?

Не сме зле. Идеални сме си…

… като за 1627 г. 

Просто времето ни е издебнало и ни е изпреварило с няколко века, това е. Като в оня виц: 

- Не съм дебел бе, просто съм нисък за килограмите си.
- Брато, на тия килограми, трябва да си четири метра висок бе!

Та и ние така – не сме зле, просто сме „добре“ като за 17 век.

______________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Водещи новини

Още новини