Бабата на малката Йоана също се отказа от нея

share

Бабата на малката Йоана, чиито родители се опитаха да я продадат в интернет 3 дни след раждането й, също се отказва от нея.

„В сряда социалните се срещнаха с възрастната жена, която няма интерес да се грижи за него”, заяви за „Монитор” експертът в отдел „Закрила на детето” Теодор Иванов.

Йорданка Тинео заявила, че е инвалид и не може да бъде полезна. Възрастната дама каза същото и на екипа на „Монитор” в сряда. Жената дори твърдеше, че не знае да има внучка.

На 10 август малко преди полунощ 31-годишният Георги Албино Тинео пуснал лично съобщение до десетки потребители във форум. В него той обяснява, че двамата с приятелката му Полина имат бебе на три дни, но не могат да се грижат за него. “Не се познаваме, но съм в пълна безизходица. Искаме да се откажем от момиченцето, но не искаме да е по домове. Нямаме много време, защото социалните почнаха да питат вече какво ще правим”, гласи писмото. Притеснени членове на форума веднага сигнализирали на администраторите на сайта, които пък алармирали ГДБОП за скандалната обява.

Бабата обаче е единствената роднина на бебето, която експертите са открили след публикуването на съобщението. След като Йорданка отказала да поеме грижата за новородената си внучка, тя ще бъде настанена в приемно семейство. Бебето все още е в болница, защото теглото му е под 2,5 кг. До 2 седмици ще бъде изписано и настанено при професионални приемни родители.

Водещи новини

Още новини