Родители ще съдят социалното министерство

share

Родители се готвят да съдят социалния министър Тотю Младенов. Причината за тяхното недоволство е, че не са съгласни детските надбавки да се дават само на бедните. В момента надбавки получават само родители, чиито общ доход не надхвърля 500 лева. Над 100 семейства са се включили в подписката, която ще бъде внесена през есента в социалното министерство и в парламента, пише в. Стандарт.

"Искаме депутатите отново да преразгледат закона, защото тук става дума за явна и безпрецедентна дискриминация. Парите, които се отпускат за децата, не са помощи, а надбавки. Това означава, че всеки родител трябва да има право на тях", разкриват родители пред вестника. Според тях чашата с търпението на над 100-те родители е преляла, когато са разбрали, че надбавките за първолаци също ще се дават според доходите.

"Не е възможно да отрежат и тези надбавки на децата ни, те са равни, заедно ходят на училище с ромите, седят на един чин с тях, но само ромските хлапета взимат надбавки, а нашите деца - не", коментираха още родители. Те очакват социалното министерство да ги покани на среща, след като внесат подписката. "В противен случай, освен че ще заведем дело, ще излезем и на протести, защото ни омръзна да работим, за да храним тези, които се правят на бедни", допълват те. Най- вероятно протестите ще бъдат организирани за 1 октомври, когато се очаква да се разглежда бюджетът за идната година. 

Водещи новини

Още новини