Пропаднал път откъсна села във Великотърновско

Нова телевизия
share

Жители на великотърновските села Теменуга и Водно излизат на протест. Причината – пропаднал важен път, който ги свързва с градовете. От АПИ обясниха, че проектирането ще приключи през ноември. Обходният маршрут е в изключително лошо състояние, за което от агенцията се извиняват. Той също ще бъде ремонтиран.

"Пътят е опасен. Не му е правен ремонт от 40 години. Нито линейка, нито пожарна може да мине оттук", разказаха местни жители.

Агенция "Пътна инфраструктура"  са направили обходен маршрут, но пътят е в същото състояние.

"От София до Сливовица хората стигат по-бързо, отколкото от Сливовица, пътят е опасен. Няма как да се разминат две коли и по обходния маршрут", споделя Кристина Дамянова, цитирана от Нова телевизия.

Тери и Полина Съливан от Великобритания живеят в селото от 16 години. Техни приятели също искат да се заселят там, но проблемната инфраструктура ги отказва.

Жители на бургаски квартали протестират заради опасен път

"Много хора от Великобритания искат да се преместят тук. Мястото е прекрасно, природата – чудесна, но няма път. Състоянието му е ужасно", разказва Полина Съливан.

От АПИ, които отговарят за поддържането на 4 км от този участък, поднесоха извиненията си за лошото състояние на трасето. Оттам посочват, че в момента тече проектиране на пътя, което трябва да приключи през ноември, тепърва обаче ще се избира строителната фирма.

Дотогава имало обходен маршрут, но и той щял да се ремонтира през септември. 

Водещи новини

Още новини