Борисов иска да се гледа по телевизора

Булфото
share

През септември ще бъде открит пътят през прохода Маказа, съобщи премиерът Бойко Борисов. Пътят е част от трансевропейския транспортен коридор № 9, пряка връзка за страните от Централна и Северна Европа към Средиземно море, предаде БНР.


Премиерът и строителният министър прерязаха лентата на 18 километра напълно възстановена отсечка на основния път Момчилград-Крумовград. Тя е на стойност над 9 милиона лева и се финансира по оперативната програма Регионално развитие. Това е първият от общо 30 строителни обекта у нас, чието изпълнение е било спряно при управлението на тройната коалиция.


Бойко Борисов, заяви: "Този път на Сергей Станишев му го спряха и на Ахмед Доган, разбира се, да не го пропуснем. Ние идваме днеска и правим Кърджали, Подкова, Околовръстното, септември месец прохода Маказа".


Според премиера - хората в Кърджалийско са държани затворени, без да имат преки връзки със съседните държави.

Бойко Борисов каза: "Като стоиш затворен тука, колкото и да ни е красива природата, не можеш да видиш какво има отвън. Тези пътища, тези отворени коридори, дават възможност да пътувате, да минават оттук хора, да оставят пари, да идват инвеститори, да идват туристи".

Премиерът отказа да отговаря на журналистически въпроси по актуални теми с мотива, че отсега нататък сменя тактиката към медиите: "Няма да говоря повече на такива теми, защото вашите редактори довечера ще пуснат само това, което съм казал по тази тема. Няма да ми пуснат пътя, за който толкова голям екип денонощно работи, за да стане. Така че - вече и аз си имам тактика с вас. Ще говоря само по темите, за които съм тук. Ето вчера сте говорили, че този път е разбит, че е спрян на Станишев, днеска ние с европейски пари сме направили приказен път 20 километра", каза Борисов.

Водещи новини

Още новини