Бургас очаква сериозен ръст на полетите през септември и октомври

Pixabay
share

За месеците септември и октомври ръстът на полетите на Летище Бургас ще бъде между 20 и 40 на сто спрямо миналата година. Това показват последните данни, с които разполагаме, обяви кметът на Община Бургас Димитър Николов след среща с министъра на туризма Зарица Динкова, предаде БТА.

"През тази година имаме нови дестинации към бургаското летище, много добре се представят пазарите Полша и Великобритания. Имаме и полети до екзотични дестинации като Кувейт и Испания. Можем да кажем, че наблюдаваме разместване в слоевете на туристическия продукт. С колегите кметове сме ангажирани втората половина на сезона да приключи успешно. Отново коментирахме темата с приключването на полетите след октомври и как държавата може да помогне за удължаване на сезона", каза Николов. 

Според него всяка морска община трябва да има поне един "социален" или общински плаж. Кметът на Бургас посочи, че в администрацията са получени множество жалби, свързани с платените зони по ивиците през тази година. 

"Сякаш платените зони се увеличават за сметка на свободните. Имаме конкретно виждане за плаж "Атанасовска коса" в Бургас – нашата идея е общинската администрация да го стопанисва и той да бъде безплатен за посещение. Това ще бъде добре. Имаме такива искания и от гости на града, и от наши съграждани", допълни Димитър Николов. За ивицата, уточни той, се очаква решение на Министерския съвет.  

Летище София обслужи близо 3,5 млн. пътници за първите шест месеца на годината

Водещи новини

Още новини