Цветанов: До часове пускаме снимка на камикадзето

share

Цветан Цветанов заяви пред журналисти във Велико Търново, че се прави всичко възможно до часове, най- късно до ден, да бъде изготвена снимка на атентатора, който взриви на летище Сарафово автобуса с израелски туристи.

По думите му тя ще покрива около 95 процента от лицето на камикадзето. Снимката ще бъде изготвена на база главата на мъжа, която беше възстановена от съдебните медици. Също така ще бъдат използвани снимките на летището и събраните свидетелски показания на хората, срещали се и разговаряли с него, допълни Цветанов. Тази снимка ще бъде пусната, за да може със съдействието на гражданите и службите по целия свят да се установи произходът, националността и истинската самоличност на атентатора.

Министърът отрече появилите се твърдения,че атентаторът е друг, а не мъжът, заснет от камерите на летището. Експертите безспорно доказаха,че той е извършителят, че това е лицето с взрива, защото това лице, единствено от всички загинали в атентата, беше разчленено в диаметър от 60 метра, посочи Цветанов.
 

Водещи новини

Още новини