Жертвите на атентата на Летище Бургас са седем (обновена)

Булфото
share

Сред жертвите има и български гражданин, който е бил шофьорът на взривения автобус, съобщи в ефира на БТВ външният министър Николай Младенов.

Младенов съобщи също така, че сред жертвите има мъж, чиято самоличност не е ясна, защото той е бил с фалшиви документи. Той поясни, че се смята, че точно той е атентаторът - камикадзе.

Николай Младенов бе категоричен, че никога българските власти не са неглижирали сигнали за атентати на територията на страната. Той увери, че това, което сега се случва е нещо, което може да бъде трудно предотвратено.

Министърът уточни, че винаги, когато има в България израелски туристи службите за сигурност действат много внимателно и проверяват всички сигнали за опасност.

Николай Младенов каза, че към момента не знае точната цифра на израелските туристи, които ще посетят тази година България, но поясни, че те са повече от миналата година.

Министърът се обърна отново към израелските граждани, както направи и късно снощи по израелското радио, и  заяви, че няма повод за притеснение от страна на гражданите на Израел и те могат спокойно да идват на почивка в България, защото сигурността им ще бъде напълно осигурена.

Според последната информация на МВнР жертвите от атентата са седем, а не както бе съобщено рано сутринта - осем.

Водещи новини

Още новини