Община Тунджа ще отпусне още 20 стипендии за отличен успех на ученици през тази година

bulphoto (архив)
share

Община Тунджа ще отпусне двайсет шестмесечни стипендии за отличен успех на ученици във втората за 2022 г. сесия за кандидатстване. Документи се приемат до 9 септември в сградата на общинската администрация, или чрез кметовете и кметските наместници, съобщиха от пресцентъра на местната управа. 

Предстои да бъдат отпуснати стипендии на десет гимназисти и на десет ученици в начален и прогимназиален етап на обучение. Условието е отличниците да са с адресна регистрация в някое от 44-те села на общината. Те трябва да предоставят документи за постигнати резултати или значими обществени прояви. 

Докторантската стипендия се увеличава с 50%

Средствата за стипендиите се набират по време на традиционния Коледен благотворителен бал и постъпват в общински фонд. От последно събраните 77 хиляди лева, вече са отпуснати 38 хиляди лева. С тях са подпомогнати 77 деца, ученици и студенти. Предоставени са 16 стипендии, 59 еднократни финансови стимулирания и суми за лечение на две деца.

Община Тунджа организира бала от 13 години насам. Досега в благотворителната инициатива са събрани и отпуснати близо 500 000 лв. за подпомагане на отличници, таланти и деца, имащи нужда от лечение. Със средствата се организират и безплатни летни лагери за ученици в местността Бакаджик.

Водещи новини

Още новини