ББК "Пътища" призова депутатите да не уронват престижа на бранша

share

Управителният съвет на Българската браншова камара "Пътища" отправи апел към народните представители да прекратят практиката си да уронват престижа на Пътния бранш и на доказани експерти в него, съобщават от ББК "Пътища".

Тяхната позиция е във връзка с участие на депутатът Настимир Ананиев - председател на Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление на 21.04.2022 г. в сутрешен блок по национална телевизия. От бранша са възмутени от твърденията на политика.

Относно поредните инсинуации на г-н Ананиев за : " ....видяхме на протестите, началника на АПИ, който е отговарял за пътната поддръжка през 2017 г. до фирмите , които е трябвало да контролира.....", Управителния съвет на Българска браншова камара "Пътища" предполага, че визира инж. Георги Златев, който в периода на изпълнение на текущите договори не е в системата на държавната администрация. В периода от 2014 г. до началото на 2017 г. е бил директор на дирекцията, отговаряща за текущият ремонт и поддържането на РПМ, като през този период и г-н Ананиев е част от управлението и е имал възможността, пряко да въздейства върху дейността Агенция "Пътна инфраструктура".

Депутатите отново обсъждат парите за пътища

От ББК "Пътища" са категорични, че е недопустимо да се правят такива внушения, като за целта се използват неверни твърдения. От бранша допълниха, че към момента инж. Златев е член на Контролния съвет на ББК "Пътища" и е безспорен и доказан специалист в своята дейност.

УС на ББК "Пътища" заяви, че членовете на Камарата изпълняващи дейности по напълно законните договори по текущ ремонт и поддържане и зимно поддържане, винаги са изпълнявали възложените им задания от Възложителя, по същите законни договори в срок и качествено.

Водещи новини

Още новини