Радев, Йотова, Фандъкова и министри отдадоха почит на загиналите за свободата на България

Булфото
share

Президентът Румен Радев и Вицепрезидентът Илияна Йотова участваха в церемонията по издигане на националното знаме на България пред Паметника на Незнайния воин в София и отдадоха почит пред паметта на загиналите за свободата на България по случай 3 март.

На събитието присъстваха още кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на отбраната Драгомир Заков, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, министър Корнелия Нинова, посланиците на Русия и САЩ у нас - Елеонора Митрофанова и Херо Мустафа.

Отбелязваме 144 години от Освобождението на България

В ритуала участваха представителни формирования на Националната гвардейска част и Гвардейският представителен духов оркестър. В строя са включени знамената-светини - Самарско знаме, Щандарт на 1-и конен полк, Знаме на 23-и пехотен Шипченски полк, Знаме на 15-и пехотен Ломски полк, Знаме на 13-и пехотен Рилски полк, Знаме на 25-и пехотен Драгомански полк, Знаме на 30-и пехотен Шейновски полк и Знаме на 6-и пехотен Търновски полк.

След края на церемонията президентът Радев поздрави българските граждани, които дойдоха пред Паметника на Незнайния воин.

Водещи новини

Още новини