Кметът на Пловдив отмени концертите по случай Националния празник - 3 март

  • 02 март 2022 11:48

  • 811
  • 2
Кметът на Пловдив отмени концертите по случай Националния празник - 3 март
© Булфото (архив)

Програмата в Пловдив на 3 март по повод отбелязването на 144-та годишнина от освобождението на България и Националния празник ще започне в 11:00 часа с молебен за мир в катедралния храм "Св. Богородица". Това каза кметът на града Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на пред журналисти по повод информация, че честването ще бъде отменено.

Той уточни, че е отменил само двата концерта, които бяха планирани за откритата сцена пред общинската администрация, с думите "Хората умират на 400-500 км по права линия, няма как да има концерти“. Всичко останало в програмата остава, каза още кметът.

АПИ с важна информация за движението през Шипка на 3 март

Димитров добави, че още от 25 февруари поддържа контакти с почетния консул на Украйна Димитър Георгиев по отношение на украински бежанци, които може да потърсят помощ в Пловдив.

Кметът съобщи, че три сестри от Украйна вече са настанени да учат в пловдивско училище.

"Реагирахме незабавно, направихме щаб, видяхме къде има свободни места в училища и ВУЗ-ове. Някои търсят работа, други искат да учат. Война, бягат хората – не пожелавам на никого. Положението е сериозно“, каза още Димитров. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
811 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.03.02 | 15:40

2
хора, не се връзвайте на тази война! това е поредната манипулация! четете и се интересувайте малко повече и то в други източници, не от босфор и мисир тв! това е новата ковид истерия! опитайте се малко безпристрастно и отстрани да погледнете нещата и ще ви се изясни картинката!
Davina Claire

2022.03.02 | 15:09

1
Здравейте дами и господа; Имате ли нужда от бърз заем в рамките на 24 до 48 часа? Ако отговорът ви е положителен, ще ви посъветвам да кандидатствате за заем с Novelty Finance за заем с много нисък лихвен процент от 3%. Те са надеждна и надеждна кредитна компания и можете да работите с тях. Можете да се свържете с тях по имейл: noveltyfinances@gmail.com ИЛИ да изпратите съобщение на WhatsApp чрез +447915601531 за повече информация.

Добави коментар

Водещи новини