Кристиан Кръстев: Борис Бонев подведе софиянци за уличното осветление

Кадър: бТВ
share

Борис Бонев ще трябва да се извини на софиянци, че ги подведе с информацията си за уличното осветление в столицата. Това каза в интервю за бТВ заместник-кметът на Столична община Кристиан Кръстев.

Тази сутрин служители на ДАНС са били при него, за да изяснят обстоятелствата около обществената поръчка. Кръстев заяви, че няма търпение проверките да завършат, за да се докаже, че нередности няма. 

Борис Бонев сигнализира: Източват милиони от осветлението на София

По думите на Кръстев Столична община е заплатила по-малка сума на "по-скъпата", според Борис Бонев фирма.

Той обясни, че в 31 позиции тя е по-евтиният вариант. 

"За последните 10 месеца Столична община е платила на двете фирми общо 6,6 млн. лв. На "по-евтината", според Бонев фирма, са заплатени 3,4 млн. лв. На другата - 3,2 млн.лв. На по-скъпата сме платили 200 000 лв. по-малко, а уж е 4 пъти по-скъпа" обясни Кръстев. 

Зам.-столичният кмет обобщи, че в столицата има почти 95 000 осветителни тела. По думите му "по-скъпата фирма" поддържа 46 718 от тях, а другата - 47 973.

"Съотнесено към разходите , които сме платили, излиза, че за да свети лампата пред вас, едно тяло от "по-скъпата фирма" излиза 6,90 лв. месечно, а при "по-евтината" - 7,20 лв. Говорим за 5% разлика и то в полза на „по-скъпата фирма", уточни той. 

По повод исканата му от "Спаси София" оставка, той каза: 

"Още от деня, в който заех поста в Столична община, с Фандъкова имахме уговорка, че оставката на всеки от екипа й е на нейното бюро. Предложих й да изляза в отпуск, докато разследването тече, но тя каза, че няма нужда". 

Водещи новини

Още новини