Бившият зам.-кмет на София Кристиан Кръстев стана шеф на НКЖИ?

  • 18 декември 2022 16:50

  • 5686
  • 4
Бившият зам.-кмет на София Кристиан Кръстев стана шеф на НКЖИ?
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Бившият зам.-кмет на София Кристиан КръстевКристиан КръстевКристиан Кръстев е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията от 12 март до от 8 декември е председател на Управителния съвет на Национална компания "Железопътна инфраструктура", предава "24 часа". 

В същия ден той подаде оставка от Столичната община по лични причини, като заяви, че ще се развива в друга посока. 

Кръстев е вписан в Търговския регистър на 15 декември, затова не оповестяваше новото си назначение. 

Справка показва, че бившият зам.-кмет се е явил на конкурс, обявен от Агенцията за публичните предприятия и контрол, за независим член на управителния съвет на компанията, която управлява релсите и съоръженията към тях. 

След като го е спечелил, министърът на транспорта Христо Алексиев е издавал заповед за назначаването му. 

Зам.-кметът по транспорта на Столична община е аут

В УС на компанията са още генералният директор Златин Крумов, който също е назначен след конкурс, но на министерството на транспорта,  като представител на държавата. И третият член на мениджърския екип - Марио Гълъбов, е заел поста си след конкурс на министерството и представлява държавата. 

Договорът на Кръстев е за пет години, записано е, че възнаграждението му не може да надхвърля шесткратния размер на минималната работна заплата, която сега 710 лв.  

Кристиан КръстевКристиан КръстевКристиан Кръстев е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията от 12 март до беше министър на транспорта в служебния кабинет на Марин Райков. Бил е шеф на българското поделение на Wizz air, като представител на министерството е бил шеф на борда директорите на летище Бургас, преди концесията, както и на пристанище Варна. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
5686 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Смерш(оригиналът)

2022.12.19 | 07:45

4
Този ямболски комплексар, няма да миряса!

2022.12.18 | 19:24

3
на магарето х у я
PaulaFox

2022.12.18 | 18:06

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.12.18 | 18:01

1
Понияр

Добави коментар

Водещи новини