Техническа неизправност е една от версиите за взривовете

Булфото
share

Една от първите работни версии, които издигна следствието, е техническа неизправност. От Националната следствена служба продължават да търсят причините за инцидента. Това заяви в студиото на "Гореща точка" по TV7 главен комисар Николай Николов, директор на "Пожарна безопасност и защита на населението". Той допълни, че внасянето в склада на невзривозащитени прибори като GSM-и е сериозно нарушение на правилата.

По думите на Николов, нощта в Сливенско е преминала спокойно. Тримата души, които се водят изчезнали, въпреки рисковете за спасителите, ще продължат да бъдат издирвани. Ще се търсят с пустинни котки на обекта.

Комисарят призова хората да не се притесняват от мародерство, тъй като Военна полиция, Жандармерия и полиция се грижат за региона.

Изводите от катаклизмите, които българите претърпяха наскоро – земетресението и взривовете, сочат, че гражданите не са добре подготвени за реакция при бедствия. Според Николов това се дължи на липсата на системно обучение още от най-ранна възраст. Според него хората трябва да действат хладнокръвно, защото паниката може да се окаже сериозен проблем в кризисна ситуация.

След земетресение най-силни информатори са медиите. Ако се пуснат сирените след трус, се всява още по-голяма паника, затова много разчитаме на медиите за добрата комуникация с гражданите, заключи Николай Николов.

Водещи новини

Още новини