Безпилотен самолет търси изчезналите работници от въздуха (обновена)

share

Днес ще бъде подновено издирването на тримата работници, които са в неизвестност след врзивовете в складовете за боеприпаси до Петолъчката.

Безпилотни самолети ще фотографират всяка педя от складовете. Това заяви пред БТВ  зам.-министърът на отбраната Валентин Радев. Предстои оценката на количеството на взривените количества снаряди. Има разминаване между подадената от работниците и управителя на фирмата количества и данните на експертите на Министерството на отбраната. Според военните на мястото е имало над 10 тона тротил. Има нарушение на правилата на съхранение и техника на безопасност, но това ще се доказва от следствието, уточни Радев.
Първият склад буквално е унищожен до основи, надяваме се останалите четири сгради да са оцелели, каза зам.-министърът. Извън територията на поделението има паднали боеприпаси, затова военните ще поставят табели. На тях е написан телефонът 112, на който всеки да подава информация ако види осколки или снаряди извън зоната за сигурност.

Издирваните са се намирали на най-опасното място - в цех 1. Там са обезвреждали боеприпаси, каза още вътрешният министър. Цветанов допълни, че първият взрив е бил в производствения цех, като причината за експлозията най-вероятно е нарушена технологична дисциплина. Началникът на базата потвърди, че първият взрив е в цех, в който се разглобяват стари противотанкови гранати. Обектът е строен през 1986 г. и има 12 склада.

Водещи новини

Още новини