Внезапно почина доц. д-р Поля Иванова

Pixabay
share

Напусна ни легенда в българската журналистика.

На 46-годишна възраст почина внезапно един от най-всеотдайните преподаватели от Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ доц. д-р Поля Иванова. За това съобщиха от самия факултет, но без да посочват какви са причините за смъртта ѝ. 

Почина художникът проф. Галилей Симеонов

„С дълбока скръб съобщаваме, че внезапно ни напусна доц. д-р Поля Иванова (1975 – 2021 г.), всеотдаен учен и професионалист, добър човек и колега, незаменим приятел, любим преподавател и наставник. Тя ще остане завинаги в сърцата ни. За студентите, преподавателите, колегите загубата е тежка. Изказваме най-дълбоки съболезнования на семейството и близките“, пишат от ФЖМК. 

Доц. д-р Поля Иванова посвети стотици млади хора в тайните на телевизията с лекционните си курсове като „История на телевизията“ и „Поведение пред камера“. Има богат професионален опит като репортер в новините на Ефир 2 и Канал 1 на БНТ, водещ на новини, а също и водещ, редактор и репортер в телевизия „7 дни“. Нейните книги „Първа програма - Канал 1 на БНТ (1959-2000)“, „Втора програма – Ефир 2 на БНТ (1975-2000)“, „Българската телевизия 1959-1990“, „Христоматия по история на телевизията в България“, „Телевизионни жанрове. Теория, методи и модели“, „Поведение пред камера“, „Българска телевизионна журналистика“, „Телевизионно време“ са новаторски принос в изследванията на телевизията.

Водещи новини

Още новини