Почина жената-сензор Мая Попова, която в последните години нашумя с пророчествата си за земетресения

  • 29 ноември 2021 12:43

  • 7547
  • 0
Почина жената-сензор Мая Попова, която в последните години нашумя с пророчествата си за земетресения
© Pixabay

Почина Мая Попова - жената, която през последните години нашумя с пророчествата си за земетресения, сподели нейната дъщеря Чара Стефанова, пише в-к "България днес".

През септември 2019 г. Мая, която е дъщеря на най-приближения до Людмила Живкова главен кадровик на тайните служби - Живко Попов, обгоря почти до кокал в леглото при пожар в имота си в Созопол, където напоследък живееше почти целогодишно. Според огнеборци и лекари от Спешна помощ Мая е била обгоряла толкова тежко, че многобройните бижута по нея се слепнали с кожата. Тогава медиците от бургаската болница успяват да спасят живота й, следват операции и лечение, но в крайна сметка жената-сензор загуби битката с пораженията от огнения ад. 

Почина дипломатът и бивш външен министър Иван Станчов

Приживе Мая твърдеше, че има кармична връзка с дъщерята на Тодор Живков - Людмила Живкова. От нея научила ритуала, част от "агни йога" ("огнената йога"), със запалени свещи край леглото и спуснати до пода драперии и завеси. По ирония на съдбата вероятно този ритуал е станал причина и за фаталния инцидент в Созопол. Самата жена-сензор споделяла пред свои приятели, че след смъртта на майка й - Юлия, преди 10 години в живота й настава черна полоса. В този период родителите й губят окончателно дългогодишната съдебна баталия с оперната легенда Николай Гяуров за фамилния апартамент на столичната улица "Христо Белчев".

През 1981-ва, малко след като Людмила издъхва, Живко Попов е хвърлен в затвора по обвинение в разхищение и присвояване на служебни средства от фонд "1300 години България" заедно с шефа на фонда Кръстьо Мутафчиев и първия зам. на Живковата дъщеря в Комитета за култура - полковника от културно-историческото разузнаване Емил Александров. От ЦК на БКП предложили конфискуваното жилище на Попови на Николай Гяуров и той приел офертата.

Последната капка, която преляла чашата и влошила необратимо състоянието на Мая Попова, бил спорът за апартамента на майка й на бул. "Витоша". За имота с площ 200 кв. м с пълно право може да се каже, че е дом с много история. Преди 9 септември 1944 г. негов собственик е ерудитът и деец на добруджанската кауза Иван Пенаков. 

Отиде си проф. Нора Ананиева

Неговият син Стефан Пенаков,известен софийски адвокат и колекционер на антики, старинни мебели и редки книги, подслонява останалата без покрив съпруга на Живко Попов и по-малката й дъщеря Юлия. След като юристът напуска този свят, апартаментът по негова воля остава на Юлия Попова. С днешна дата сестрата на покойната Мая Попова - Юлия Попова-Янели, е в България за уреждане на фамилните им дела. От над 30 години тя живее в Италия, където е омъжена за сина на изтъкнат деец на Италианската комунистическа партия.

Българката, която предричаше трусовете, е майка на две деца. От първия си брак със съратник на Илия Павлов от учредяването на "Мултигруп" Мая има син Живко. Младият мъж обаче от години е в САЩ при баща си и се занимава с ресторантьорство. Дъщерята Чара е плод на дългогодишната връзка на Мая Попова с химика Пламен Стефанов

Филип Епитропов
7547 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини