COVID-19 уби сина на Пенчо Кубадински

  • 21 ноември 2021 18:14

  • 8371
  • 0
COVID-19 уби сина на Пенчо Кубадински
© Pixabay

Единственият син на Пенчо Кубадински – Пламен, е починал в София. Пламен Кубадински е издъхнал на 28 септември едва на 65-годишна възраст. Според близки до червената фамилия, Пламен се е споминал след усложнения, причинени от коронавирус, пише "Уикенд".

Той е бил погребан в изключително тесен кръг в семейната гробница, до баща си Пенчо Кубадински.

Почина секретарката на Тодор Живков

Смъртта му била истински шок за цялата фамилия. Не е ясно дали наследника на червеното величие е бил ваксиниран.

Пламен Кубадински е роден на 22 февруари 1956 г. в Русе. Още от 3-годишно дете живее в София, след като баща му Пенчо Кубадински става един от най-влиятелните хора в управлението на държавата. Пламен е завършил осма софийска гимназия, след това архитектура във ВИАС.

В годините на соца е работил в "Главпроект" до неговото закриване. След 10 ноември 1989 г. именно той прави първата у нас частна проектантска фирма, която е регистрирана още в края на декември 1989-а – буквално два месеца след промяната. В едно от малкото си интервюта признава, че печели добре и не се оплаква от безпаричие.

Истинският бум на архитектурното му студио е в периода 1990-2003 г., когато прави стотици обекти из цялата страна. Последният голям проект на сина на Пенчо Кубадински бе завършен преди няколко години. Архитектът беше инвеститор и строител на голям комплекс в Свети Влас, който беше продаден още на "зелено" на заможни нашенци и руснаци. Пламен Кубадински е имал и интереси в ресторантьорския бизнес. Той години наред държеше някои от най-елитните софийски ресторанти, сред които "Кипарисите" в столичния квартал "Лозенец", където през 2008 г. неизвестни и до днес пребиха с чукове журналиста Огнян Стефанов след негова среща с наркобоса Брендо.

Синът на ловец №1 на социализма бе съдружник и с покойния вече олигарх Младен Мутафчийски в редица компании, занимаващи се със строителство, търговия и обществено хранене. Пламен Кубадински има и 35-годишна дъщеря - Мария, кръстена на баба си. Макар и завършила право в Софийския университет, тя също се занимава с бизнес.

Мая Йорданова
8371 0

Свързани новини

Водещи новини