Лиляна Павлова: Няма да задължаваме хората да застраховат имотите си

булфото
share

Хората няма да бъдат задължавани да си застраховат имотите, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по Би Ти Ви.

Думите ми бяха извадени от контекста, обясни Павлова. Казах, че до сряда трябва да измислим механизма, по който как българите да застраховат имотите. Няма да задължаваме никого насила, обясни тя. Социалната роля на държавата се изчерпва с това, че бюджетът плаща за разрушеното единствено жилище, в което живее едно семейство. Както правим гражданска отговорност за колите, така трябва да мислим за нашите домове и семейства, заяви тя.

За посещението си в Перник след земетресението министърът посочи: Исках да помогна на хората. По въпроса за частните пътища Павлова заяви, че това е един от начините за финансиране, когато държавните средства не достигат.

На думите на Румен Петков, който бе преди нея гост в студиото, да не говори глупости. Тя повтори, че думите й са били извадени от контекста и няма да има задължително застраховане на имотите.

Моят натюрел е да ида, да пипна и да видя, премиерът контролира работата, коментира газенето си в калта покрай местенето на блатни кокичета Павлова.

Водещи новини

Още новини