Затвориха три фурни във Варна

Булфото
share

Около 160 цеха и предприятия за производство на тестени изделия са проверени от Агенцията по безопасност на храните във Варна във връзка с пререгистрацията на обектите до 15 юни. Това каза д-р Албена Тонева, специалист към агенцията в града.

Тя добави, че към момента са пререгистрирани 20 обекта за производство на тестени закуски, както и още четири работилници за реализация на тестени закуски на място. По този начин към днешна дата успешна пререгистрация са преминали 24 обекта, като за останалите е необходимо технологично време, за да получат удостоверения.

За три фурни има издадени и заповеди за спиране на дейността заради констатирани нарушения, касаещи хигиената и незадоволително състояние на материално-техническата база. Има издадени и 23 броя предписания, като те са във връзка с подобряване на състоянието на материалната база и заради пропуски в системите за контрол, които са много важни изисквания, за да бъде пререгистриран обектът.

Общия брой на проверените цехове за производство на храни и напитки във Варна и областта от страна на специалистите в Агенцията по безопасност на храните е около 370, като резултатите ще бъдат обобщени до края на седмицата.

Водещи новини

Още новини