Водещите новини! ДПС отново скочиха на Радев, инфлацията не спира да расте

Булфото
share

Водещите новини за 25 септември

„Нашата цел за парламентарните избори е победата. Към този момент водим разговори с още малки партии, които искат да ни подкрепят. Ако те завършат успешно ние ще ги присъединим към коалицията”. Това заяви за „Офанзива” Асен Василев от „Продължаваме промяната”.

"Ние вярваме, че Румен Радев е най-добрият президент, който България може да излъчи на изборите. Твърдо стоим зад него, защото той ни даде свобода на действие и се отнесе изключително почтено с нас. Наши представители влизат в инициативния комитет, който ще издигне кандидатурата на г-н Радев”, каза Василев.

Формацията на Петков и Василев ще е част от инициативния комитет, издигнал Радев

***

По време на заседание на ДПС бе направен анализ на актуалната политическа ситуация по области и бе приета декларация, която осъжда остро всяко погазване за Законите на страната и Конституцията на Републиката.

"Обръщамe се към всички български граждани да бъдат смели и открито да се противопоставят на беззаконието и своеволията на самозабравили се министри. Демокрацията зависи от всеки един от нас и ние трябва да сме отговорни пред бъдещето на страната си", гласи текстът.

ДПС: Няма да позволим на Радев и Рашков да нарушават Конституцията и законите

***

Двуцифрен скок на енергийните цени и растяща инфлация ще са основните предизвикателства при планирането на семейните бюджети на българите тази зима.

Тежката задача на домашния бюджетар ще е да убеди членовете на фамилията, че на коланите им винаги може да се пробие по някоя друга нова дупка.

Подходът трябва да е конструктивен - со кротце, со благо и со малко..., което в превод на езика на позитизивизма ще рече - тежко ще е, но ще преминем заедно и през това предизвикателство без излишни луксове, съветва Росица Вартоник, изпълнителен директор и основател на Фондация "Инициатива за финансова грамотност".

Експерт: Време е да се подготвим за ново затягане на семейния бюджет

***

Полицията арестува 56-годишен мъж за блудство с 10-годишно момиче в Горна Оряховица. Сигналът до полицията е от родителите на детето.

„Данните са достатъчни, че обвиняемото лице е извършило престъплението”, заяви Тодор Баланов – наблюдаващ прокурор.

Арестуваха 56-годишен за блудство с 10-годишно момиче в Горна Оряховица

***

Лишен от свобода, който изтърпява наказанието си в пазарджишкия затвор, е хванат да вари ракия в килията си.

Заради провидението той е бил наказан с 14 дни карцер. В отговор, затворникът е завел дело за нарушени човешки права.

Хванаха затворник да си вари ракия, той заведе дело за нарушени човешки права

***

Талибаните са провесили с кран мъртво тяло на главния площад на град Херат в Западен Афганистан, ужасяваща гледка, сигнализираща връщане към някои методите на талибаните от миналото, предаде Асошиейтед прес.

Талибаните провесили мъртви тела на площад

***

„COVID парти“ в Канада изпрати няколко души в интензивно отделение.

„COVID парти“ е подобно на познатите „шарка парти“, при които здрави деца се събират с дете болно от шарка, като целта е всички да се заразят и да изкарат дадената болест.

„COVID парти“ изпрати няколко души в интензивното

 

Водещи новини

Още новини